Maailma on erilainen kopioijan silmin

Olin ajatellut sanoa jotain tuosta Bobin kamppiksesta. En vain sitten jaksanut ruveta ihmettelemään sitä miten siitä, että Kesko ostaa Sinebrychoffilta pilsneriä ja laitattaa siihen pirkka-etiketin tulee kopiointia ja että se sitten vielä saattaa jotenkin johtaa kotimaisten työpaikkojen katoamiseen.

Katoaahan ne kalliit bränditkin. Finlandia Vodka, Turun Sinappi ja Valion jäätelöt. Kossuakin yrittivät mutta siitä nousi liian suuri häly.

Toisaalta ehkä Bob on juuri oikea firma puhumaan kopiointia vastaan (png, 262 kB).

Mutta en sano tuosta mitään.

Sen sijaan sanon että ratkaisin tänään ensimmäisen sudokuni.

Samalla linkitän tähän: Tekijänilkeys, koska se on hyvä. Se on tarina kopioinnista ja rahastuksesta. Samalla linkitän myös tähän wikipedian artikkeliin Greensleeves-kappaleesta jossa on sanat lauluun jotka Laulut.fi -palvelun kautta maksaisivat 9 senttiä (joka siis on yhden tekstin yhden kopion hinta, minimilaskutus on kymmenkertainen). Eikä tässä vielä kaikki. Kaupanpäälle laitan linkin vielä tänne josta löytyy mp3-tiedosto kyseisestä biisistä.

Tilaamalla sanoitukset Laulut.fi -palvelun kautta voit kopioida niitä luvallisesti ja samalla oikeudenomistajat saavat työstään asianmukaisen korvauksen.

Laulut.fi

Kuka omistaa Greensleevesin oikeudet? Kenelle menee Kopioston keräämät rahat kaikista näistä Greensleeveseistä, Drunken sailoreista ja Hepokateista?

Published

7 comments

 1. En sano tänään mistään muusta mitään, paitsi että sähköpostiini tupsahti tänään Suodoku instituutista todistus: “Black belt Sudokan”.

 2. Kiitos tosta kemppais-linkistä! Ihania noi pohjalaislaulut!

  Ostin Gorballe Sudoku-pelin joululahjaksi, kun se aina vaahtoo niistä Hesarin Sudokuista. Mut ei se sitä ole avannut!

 3. Oopa: sä olet sitten ihan institutionalisoitunut.

  Sun äitis: mullakin meni hetki ennen kuin uskalsin.

 4. Minäkin kirjoitin Bobista tänään. Ja kuvittelin tuottaneeni juuri sellaisen viisaan yhden asian tekstin, jollaisia Mitvit kaipaili, mutta ei sitten.

  Joululauluja löysin jonkin blogin linkistä pitkän sivullisen, jonka tallensin talteen ennen kuin sekin käsketään poistaa, kuten yhden widgetin kanssa kävi.

 5. No oikeastaan minä olin ajatellut kommentoida juttuasi PA, mutta sitten en vaan saanut sitä aikaiseksi (laiskottaa). Piti kirjoittaa tännekin enemmän, mutta tynkä tuli (enkä sitten laittanut linkkiä juttuusi jostain tuntemattomasta syystä). Sekoitin sudokun mukaan hämäämään (Mitvittiä[kö?]).

Comments are closed.