Kehno jopa kännykkäkameraksi

Täytyypä sanoa että kaikista kokeilemistani kännyköistä on Nokian 6630 mallissa ehdottomasti kaikkein huonolaatuisin kamera. Se on ihan valtavan huono. Kyseessä saattaa olla maanantaimalli, sillä kameraa on kyllä kehuttu ja odotinkin sen olevan 1,3 megapikkelsillään parempi kuin käytössä olleeni 6600 puhelimen 0,3 megapikkelsiä. Mutta näin ei ole.

Nokia 6630 sample image
Perusasetuksin kuvattu lunta ja jäätä. Valo oli tasainen, mutta kuvasta sitä ei oikein huomaa. Katso tästä alkuperäinen täysikokoinen kuva (jpg, 346 kB).

Linssin piirtokyky ei riitä koko kuva-alueelle, jonka huomaa siitä että kuvien nurkat tummuvat. Mutta sitä ei oikein huomaa koska kuva valottuu muutenkin epätasaisesti ja siinä on ihan mielettömiä värivirheitä. Huomasin kuvan keskellä ylhäällä olevan kellertävän virheen jo kännykän ruudulta katsoessani, mutta luulin näytössä olevan jotain vikaa. Näin ei ollut. Kaiken lisäksi näyttää siltä että vaikka asetuksista on valinnut parhaan laadun, on kuvan pakkaus todella voimakas.

Valotus- ja värivirheet voi piilottaa säätämällä, ennen kuvan ottamista, kirkkaus ja kontrasti melkein tappiin asti (katso tästä esimerkki) mutta se on hidasta puuhaa.

Harmittaa tämmöinen.

Kehuja ja testikuvia (joissa on havaittavissa samoja ongelmia kuin minulla, mutta paljon lievempinä) löytyy esimerkiksi täältä
Nokia 6630 review: Focus on camera
Nokia 6630 – capabilities of the megapixel camera

Published

7 comments

 1. Itse ainakin totesin, että paskat vga-kuvat ovat kivempia kuin keskinkertaiset mekapikseli-kuvat.

 2. Totesin itsekin saman, mutta kun minulla tässä tapauksessa ei oikein ole valinnan varaa.

 3. Onneksi voi omistaa kameran kuvaamista varten. Todennäköisesti seuraava puhelin, minkä hommaan, ei sisällä kameraa. Tietty voi olla, että parin-kolmen vuoden päästä sellaisia puhelimia ei ole.

 4. Onneksi voi omistaa kameran kuvaamista varten.

  Niinpä, mutta kun kameralaukku painaa 4-5 kiloa, niin olisi kiva olla joku paskavehje näppäilyä varten. Catch the moment…

 5. Kamera kännykässä on kätevä lisä. Se on näppäilykamera. Kunnon kuvat otetaan kunnon kameralla. Mutta jotain laatua voi kuitenkin vaatia jopa huonoilta kameroilta.

 6. Omassa 6630:ssa kuvanlaatu on ihan karmiva. Kirkkaassa auringon paisteessa tuntuu edes jotenkin onnistuvan. Hiukankin jos on pilvessä niin voi elämä.

  Eikun, eipä näytä edes auringon valossa tulevan aina kunnon kuvia. Onneksi on tuo oikea Canonikin kuvaamista varten.

 7. No kuten tuossa jo johonkin kommentoin. Kännykkäkamera on kuin Lomo, huono kuvanlaatu on otettava osaksi ilmaisua. Jos et voi peittää sitä, korosta sitä.

Comments are closed.