Pavlovin koulut

Koulujen juoma-automaateille tarvitaan jatkossa koulun lupa.

HS: Koulujen juoma-automaateille tarvitaan nyt koulun lupa

Häh? Siis minä olen tämmöinen kalkkis ja mutenkin vanha, mutta kun minä kävin koulua ei sinne tullut mitään mitä ei koulu hyväksynyt. Meiltähän kiellettiin jopa jäätelökioski kun se oli pahaksi meille. Sitä hoiti oppilaat. Lukiolaisilla oli karkkikioski. Sekin oli monien mielestä paha.

“Virvoitusjuomateollisuus on sopinut, että ala-asteen kouluihin ei automaatteja toimiteta, ellei koulu niitä oma-aloitteisesti pyydä”

– Moi me ollaan virvoitusjuomayhtiöstä päivää. Tuotaisiin tänne tämmöinen juoma-automaatti. Ei maksa mitään. Tämä on lahjoitus teille. Lapset tykkää.
– Ai ei maksa meille mitään? Joo tuokaa tänne vaan. Lapset tykkää.

“Juomien jakelusta vastaavat yritykset aikovat myös pitää koulut mainoksista vapaina alueina. Niihin toimitetaan jatkossa vain juoma-automaatteja, joissa ei ole tuotemerkkejä.”

Just joo, ei tuotemerkkejä. Tästä nimetön kevyt kolajuoma. Tästä nimeton appelsiinijuoma. Tästä vettä.

– Mitä sä juot?
– Kolaa.
– Mitä kolaa?
– Sitä nimetöntä koulukolaa.
– Ai sitä?

Se että niissä automaateissa ei ole tuotemerkkejä ei muuta sitä etteikö niissä juomissa ole tuotemerkkejä.

Ehdollistamista? Markkinointia? Kai se kuuluu koluun nykyään. Ei kai siitä kuitenkan tarvitse tykätä.

Onko siellä kahviautomaattejakin nykyään? Vai vain monikansallisia virvoitusjuomia?

Published

5 comments

  1. Ovat löystyneet sitten kun sie olit koulussa. Nykyäänhän virvoitusjuomayhtiöt maksavat koululuille/opiskelijayhdistyksille provikoita myytävistä limuista. Ovat korkealla kai pelästyneet ameriikan meininkiä, siellä alakouluikäiset käyttävät kaikki rahansa makeisiin, virvoitusjuomiin sun muuhun lähinnä sokerista ja rasvasta koostuviin välipaloihin. Ihan hyvä vaan.

  2. No tartteehan koulut niitä rahoja kun kohta varmaan joutuvat maksamaan jokaisesta musiikkitunnilla esitetystä biisistä. Ja onhan lapset opetattava hyviksi kuluttajiksi jo hyvin aikasessa vaiheessa. Olisihan se kauheata jos lapsillekin kelpaisi kaupan oman merkit.

  3. Imagon putsaaminen on hyvä motiivi. Karistetaan pois mahdollinen negatiivinen julkisuus. Sitten voi sanoa että ‘Me emme tarjoa juomiamme lapsillenne koulussa niin kuin nuo meidän kilpailijat, me olemme the good guys – osta siis meidän lapsiystävällisiä tuotteita’. Tai jotain.

  4. Ei meidän koulussa vaan tämmösiä ongelmia ollut. Meillä kun oli vaan lounas ihan tavalliseen tapaan, keittäjä-Leenaa siitä kiittäminen. Ja sitten jos oli pitkä päivä (eli koulua oli kolmeen tai neljään tai jotain sellaista), oli välipalaksi näkkäriä ja tuoreita juureksia. Ei siinä paljon karkkikiskoja tai limuautomaatteja edes osattu kaivata. Semmosia me maalaislapset.

Comments are closed.