Hei, onks kellään…

Koska Nelonen on suuressa viisaudessaan päättänyt tuoda uuden Galactican televisioon (jee!), mutta jostain syystä sijoittanut sen perjantai-iltaan klo 23.55 (perjantai – onko huonompaa iltaa?!), olen ajatellut näin videottomana hankkia jonkinlaisen teeveeohjelmatallentimen.

Voisin hankkia digisovittimen jossa on kovalevy. Mielessä on käynyt esim. Handan CV-7700. Mutta koska joskus saattaisi kuitenkin olla tarvetta siirtää jokin nauhoitus vaikka DVD-muotoon, ja ymmärtääkseni tuostan digisovittimesta ei saa imutettua kuvaa mäkkiin (vai saako? Laitteessahan on kyllä USB, mutta saako mäkkiin softaa?), olen tiiraillut Elgaton EyeTV 610 -laitetta (joka on applestoresta satasen halvempi kuin maintsemani digisovitin).

Onks kellään kokemuksia/suosituksia?

Published

24 comments

 1. Itse mietin Handan CV-7700 ja Handan DVB-C 6000 välistä (hinta-)eroa. Speksien mukaan melko sama laite, 6000 ilmeisesti uudempi malli?

  USB on ymmärtääkseni pelkästään valokuva-albumi yms toimintoja varten, eli TV-ohjelmia et sitä kautta voi siirtää..

 2. Heh, eilen juuri keskustelimme nelosella alkavista sarjoista – Galactica ja Lost ovat kyllä ehdottomasti seurantaan meneviä, mutta jo aiemmin olen huomannut että nelonen tyrkkää laatusarjat aivan käsittämättömiin ajankohtiin. Esim. Carnival, jota seuraisin mieluusti, on arkiyönä puolenyön tietämillä aivan mahdoton ajankohta ihmiselle joka herää töihin viideltä aamulla.

  En oikein tiedä mikä ohjelmistopäällikköä tuolla kanavalla vaivaa, mutta voisi ryhtyä oikeasti arvioimaan uusiksi kanavaimagoaan. Nelonen tarjoaa käsittämättömän höttöistä tyrkkyä jota kukaan ei jaksa katsoa (huonoja jenkkisitcomeja ja huonoja jenkki-reality-tv-sarjoja) alkuiltaan, ja työntää pitkät laatusarjat keskiyölle. Reklamaation paikka taitaa olla, taas.

 3. Ne taitaa olla ne Topfieldin laitteet edelleen ainoita, joilta tallennetun kaman saa koneeseen. Itse en ole käyttänyt, mutta lukemani luotettavat arvostelut ovat kertoneet, että ovat hieman vaikeakäyttöisiä.

 4. niki: löysin tämmöisen ilmoituksen Bulldogin sivulta: Ei sovellu käytettäväksi HTV:n verkossa, DVB-C 6000 -digisovitinta ei voi päivittää HTV:n verkon kautta.

  kew: Ehkä ne ei osaa myydä tarpeeksi mainoksia noihin sarjoihin ja siksi ne sijoitetaan yömyöhään. Mene ja tiedä.

 5. Kari: Aika heikosti löytyy verkosta tietoa (kun en pääse tuonne MikroBitin maksullisiin tietoihin) tuosta Topfield TF-5100CoT mallista, lienee kuitenkin (melkein) sama kuin MB 9/05:n jutussa Ohjelmat talteen digiboksista mainittu TF5100PVRc/t? Se on aika hintava laite.

 6. Itse olen etsinyt myös tallentavaa soitinta, kun sellaista ei taloudessamme ole ollut kohta reiluun vuoteen. Tallentava digiboksi on tuntunut parhaalta vaihtoehdolta, mutta ilmeisesti jokainen tällä hetkellä myynnissä oleva laite on bugisempi kuin keskiverto päivittämätön Windows, ja sellaisestahan minä en kuuttasataa euroa maksa.

  DVDPlaza.fi:n keskustelufoorumeilla näyttää olevan konkreettista testausinfoa vaikka kuinka:
  http://www.dvdplaza.fi/forums/forumdisplay.php?f=102

  Yksi mielessä käynyt vaihtoehto olisi ostaa Archosin (pienikokoinen, näytöllä varustettu) kannetava tallennin (esim. AV-500, 30GB, n. 500e), ja sen eteen halvin mahdollinen digiboksi. Sitten kun digi-tv-teknologia on edes jollain tavoin luotettavaa, voisi harkita ostavansa jonkin pätevän tuotteen.

  Toisaalta, lähes kaikista Suomeen rantautuneista laatusarjoista saa samaan aikaan maailmalta jo DVD-boksin, ja niitä voi ostaa aika monta, ennen kuin tuo kehnon digiboksin hinta tulee täyteen. Esimerkiksi tuon Galactican avaava minisarja maksaa Playssä 10 euroa ja ensimmäinen kausi 29 euroa.

  Itse odotan kovasti nyt tammikuussa luvassa olevia ainakin 4 uutta jaksoa Galactican kakkoskautta, joka on tähän mennessä ns. “rokannut kybällä”.

 7. Mun muksut käyttää tuollaista EyeTv-laitetta (mallista en ole varma, niillä on ollut se jo yli vuoden, eli voi olla jokin vanhempi malli). Toisella on kolme vuotta vanha pallojalka iMac, toisella vuoden vanha PowerBook. Kummallakin on toiminut.

  Nauhoitetut ohjelmat saa Maciltä siirrettyä kätevästi talteen kovalevylle tai DVD:lle. Itse olen ajatellut, että kunhan yli 20-vuotias Sonymme lopullisesti simahtaa tai analoginen verkko alta lopetetaan, en enää perinteistä telkkaria hanki ollenkaan, niin kätevältä kombinaatiolta tuo Mac + EyeTv vaikuttaa.

 8. Henkilökohtaista kokemusta ei ole, mutta kolleega käyttää Linux-pohjaista systeemiä nimeltä DVR (http://dvr.sourceforge.net/) ja hän on ollut varsin tyytyväinen. Ainakin voit olla varma että saat tallenteet poltettua DVD:lle jos näin halajat. DVR:n hauskoihin ominaisuuksiin kuuluu että se on etähallittavissa, joten mummolassakin pääset koodaamaan pingviinidokumentin tallennettavaksi vaikket pääsisikään koneen äärelle.

  DVR:ää voi käyttää joko halvalla raudalla ja mpeg2-rautakortilla tai kalliilla raudalla ja heppoisemmalla digisovitinkortilla.

 9. Henri: Totta, nuohan saa DVD:llä, mutta kun en välittäisi kerätä niitä. Ajattelin vain katsoa, kun nyt tuota telkkulisenssiäkin makselen. Mutta juu, bugisilta vaikuttavat kaikki boksit tällä hetkellä. Onhan se kauheata jos ne ei nauhoita. Ei analogiaikakaudella tuommoisia ongelmia ollut. Mainitsemasi Archos vaikuttaa mielenkiintoiselta härpättimeltä (mäkkiyhteensopiva kaiken lisäksi). Saako siitä elävää kuvaa siirrettyä tietokoneelle?

  Sun äitis: Vai että muksuilla on mäkit. Se on hienoa. Tuon EyeTV:n ainoa heikko puoli on se että jos lähden matkaan ja otan läppärin mukaan, ei minulla ole mahdollisuutta nauhoittaa telkkuohjelmia. Siksi olen miettinyt tallentavaa digiboksia (tai esim. Mac miniä).

  llaurén: DVD:lle polttaminen olisi kiva lisä, ei kuitenkaan pakollinen feature. Arkistointimahdollisuus on tällaisellle turhan tiedon kerääjälle iloinen asia. Ja voi mäkkiäkin etäohjata.

 10. Mac minillle (tai sen seuraajalle, saa nähdä miten pitkään vanha telkkari toimii…) olen itsekin ajatellut tulevan telkkariratkaisun rakentaa. Kaiken maailman videoiden, dvdeiden, digiboksien ja muiden härpäkkeiden ohjelmoiminen on niin hankalaa, että houkuttaisi kovasti selvitä yhdellä tietokoneella koko touhusta!

 11. Mulla on tätä nykyä Archos Gmini 400, ja se näkyy ulkoisena kovalevynä. Ääni ja video siirtyvät molempiin suuntiin drag&drop, ja laitteen saa kiinni stereoihin tai telkkariin ulkoista katselua (divx, xvid) tai kuuntelua (ainakin mp3, wma) varten. Tuosta AV-500 mallista ylöspäin niissä pitäisi olla videon nauhoitus ainakin komposiitti-liitännästä (en muista oliko myös s-video). Gmini 400:ssa on myös sisäinen CF-muistinkortin lukija.

  Käyttöliittymä on vähän kömpelö, mutta ominaisuuksia piisaa.

 12. Minä mietin joulun alla ihan tuon saman boxin hankintaa, ja päädyin tulokseen että ilmankin pärjätään, toistaiseksi. Eniten minua nyppii juuri tuo mahdottomuus siirtää dvd:lle. Kyse ei suinkaan ole siitä etteikö kovolle mahtuisi tarpeeksi (ja jos kovo täyttyy niin kuulemma sen vaihtaminen on helppo homma) vaan siitä, että niitä tallennettuja leffoja olisi tarve katsoa muuallakin kuin kotidigiboxin äärellä, esim. matkoilla tai mökillä tms. Johan ollaan videonauhureidenkin kanssa totuttu siihen että niitä tallennettuja ohjelmia voi kuljettaa ja lainailla, miksi se nyt digi-aikana pitäisi olla sen kummempaa?

 13. Sun äitis: Jep. Yksi hyvä näyttö johon sitten voi kytkeä tasan sen virittimen minkä haluu. Mun teevee on tehnyt kuolemaa jo useamman vuoden, mutta pysyy jotenkin hengissä. Jos nyt hankkis tuon Eye-TV:n niin sitten kun TV hajoo voisi lättäteeveen hinnalla hankia mac minin ja kivan näytön. Hmm….

  Henri: Aika hintava tosin tuokin. Jos hankkii AV500:n (ja aika himoittavan tuntuinen vehjehän se on) ja sen lisäksi halvan digiboksin (kaapeliverkkoon) on silläkin paketilla hintaa mukavat kuutisensataa ecua.

  Helen: Mä olin joskus miettinyt etten digiboksia hanki ennen kuin on ihan pakko (606 päivän päästä), mutta taitaa käydä toisin nyt.

 14. Katsos Pekka, aina voit ostaa myös sen AV700:n, ja sitten et tarvitse enää tv:täkään, vai liioittelenkohan mä nyt hieman. ;-)

 15. Duunissa on ollut jonkun verran kahvi- ja ruokapöytäkeskustelua aiheesta. On olemassa joku ultimate box tähän tarkoitukseen. En vaan muista nimeä. Olisiko ollut Dreambox tai vastaava. Palaan asiaan huomenna.

 16. Aika päheen tuntuinen härpätin. Tuossahan näyttäisi kyllä olevan kaikki se mitä voisi kuvitella tarvitsevansa ja paljon muutakin.

  Hinta (joka kieltämättä on perin suolainen) vaikuttaisi olevan samaa tasoa niin Vaasassa kuin Saksassa.

 17. Tuosta Battlestar Galacticasta sen verran, että Nelonen on ilmeisesti päättänyt jättää hankkimatta/näyttämättä tuon sarjan aloittavan kaksiosaisen minisarjan. Näin itse sarjassa lähdetään liikkeelle hieman kesken kaiken.

 18. Komento takas.

  Neloselle on ilmeisesti satanut sen verran valituskirjeitä, että nyt minisarja on hankittu ja se näytetään ensiksi. Minisarja on pistetty neljään osaan, jotta se mahtuu samalle ohjelmapaikalle. Näiden perään jatkuu “oikean sarjan” ykköskausi. Näin lupailtiin Neloselta kun asiaa kysyin.

 19. Masinointi kannattaa :)

  Nyt kun vielä keksis että millä laitteella nuo nauhoittaisi.

Comments are closed.