Dyr uppgradering

10.4.4Jag tänkte jag skulle uppgradera min gamla Powerbook en aning för att förlänga livet på den. Det blev ganska dyrt. En giga minne och ny version av OS X hade jag budgeterat för men inte den kreverande bilen.

Till summan för datagrejorna får man nu lägga en acku á 77 EUR och en nyckelserie á 50 EUR plus vad det kommer att kosta att reparera laddaren som är sönder. Till all tur slocknade motorn i en nerförsbacke och jag lyckades rulla bilen in på gården framför en verkstad och bilreservdelsfirma. Tala om tur i oturen!

Tigern verkar ju kul fast jag inte hunnit kolla in värst mycket ännu.

Published

9 comments

 1. Dog ackun? När jag har använt slut en generator har ackun klarat sig och varit i prima skick efter uppladdning. Och hur är nyckelserien anknyten till historien? Verkar komplicerat.

  Jag fick en använd generator (skrotdel dvs) installerad på Esso till min gamla Honda för ett facilt pris. Jämfört med vad Veho etc skulle ha begärt för det.

 2. Saken var den att jag ju inte visste om det var ackun som var död eller laddaren som slutat fungera. Så jag tog mig in i butiken bredvid och köpte en acku och hoppades på att det skulle hjälpa.

  Ackun sitter fast med en bult som man behöver en nyckel med förlängningsskaft till för att öppna. Jag har en sådan serie men den var förstås hemma. Butiken i fråga brukar ha några exemplar som kan lånas ut men alla hade blivit stulna. Återstod att skaffa en nyckelserie. Den billigaste var 50 EUR.

  Med ny acku startade bilen men laddningslampan lyste fortfarande så jag parkerade snabbt på bilservicens parkeringsplats och promenerade till Apple-butiken.

 3. Tråkigt med din bil …

  Uppgraderade min gamla G4 till OS X version 10.4.4 i förra veckan. Minne hade jag redan. Och eftersom jag inte har någon bil så tog jag en promenad till posten (som numera som bekant finns i en ICA-butik) och hämtade uppgraderingen.

  Tigern är lite snabbare än vad Pantern var, tycker jag mig ha märkt. Eller är det bara som jag inbillar mig? Widgetarna är ju kul … Sökfunktionen har förbättrats avsevärt.

 4. Det är ju ganska lite vad man behöver Quicksilver när det finns Spotlight. De virtuella desktopparna har nog aldrig varit min grej.

 5. Felet på bilen var att laddarremmen hade försvunnit. Ny rem plus arbete blev 43,60 vilket är mycket billigare än vad jag räknat med.

Comments are closed.