Pirteän harmaa

Elämä… niin, tai oikeastaan ei mikään ole ihan täysin mustavalkoista. Mustavalkoisissa elokuvissakin on paljon mukavia harmaita. Ja se mikä mielestämme on mustaa tai valkoista saattaa hyvinkin olla vain todella tumman harmaata ja hyvin vaalean harmaata.

Good Night, And Good Luck oli hyvä leffa. Mustavalkoisuus toimi. Tupakointi on hyvin valaistuna todella esteettistä. McCarthyismi ja sota terrorismia vastaan. Aika selvää.

Edward R. Murrow: You always were yellow.
Fred Friendly: Better than red.

Olen pitänyt näkemistäni värielokuvan aikakautena tehdyistä mustavalkoisista elokuvista. En tosin nyt muista kuin Coenin veljesten The Man Who Wasn’t There ja Schindlerin lista. Onko muita? Varmaan.

Skrubukin nyt harmaampi. Ja ehkä vähän keltaisempi.

Published

14 comments

 1. Entistäkin sarjakuvamaisempi. Tykkään.

  Ja tämä kommenttiboksikin on kuin puhtaanvalkoinen paperiarkki, johon tekisi mieli tuhertaa tussilla! En kuitenkaan tohdi, ei se lähtisi kumminkaan tuota skickaa painaen menemään.

 2. Manhattan, Äiti ja huora, muutama Kaurismäki, nämä nyt ainakin jäivät mieleen.

 3. Kun kukaan ei tuosta elokuvasta… Veikkaan, että se kuvattiin väreissä ja sitten jälkikäsiteltiin mustavalkoiseksi. Kuten Mies, joka ei ollut siellä. Osa elokuvan visuaalisesta tehosta voisi kadota, jos siitä julkaistaisiin väriversio. Etenkin mustavalkon näkemisen jälkeen.

 4. Enpä ihmettelisi jos tuo todellakin olisi kuvattu väreissä ja sitten se olisi käsitelty mustavlkoiseksi. M/v-filmi on kallista nykyään.

 5. Harmaalta nayttaa Windows Vistassa ja uudessa IE 7 beta mix06 versiossa. :) Vasemman laidan linkit pikkasen harottaa ja taustakuvan latautuminen linkkien taakse lataa aina kuvan uudestaan. Kenties seuraavassa versiossa toisin…

 6. Huomenta. Piti hieraista silmiä kun tänne surffasi. Yllättävän pirteää harmaata :)

 7. -jp-: Eipä toiminut edellinenkään versio skrubusta oikein IE 7 betassa. Mutta että linkkejä vasemmassa laidassa? :-P

  Pörrö: Huomenta.

 8. Heh, ei siella vasemmalla mitaan linkkeja ollut vaan oikealla. 27 tunnin valvomisen jalkeen vasemmalla ja oikealla ei eilen ollut merkitysta. ,)

  Kannattaa kayda katsastamassa:
  http://blog.mix06.com/virtualmix/
  Juuri loppunut Bill Gates sessio loytynee tuolta.

  Kohta ollaan lahempana personoitua RSS-syotetta (RSS tags)…

 9. Epäilinkin että kyseessä oli jokin väsymyksen aiheuttama ilmansuuntien sekoittuminen.

  Olikos Bill mielenkiintoinen esiintyjä?

Comments are closed.