Ota rahat ja ole juoksematta

Peter Forsgård halusi rekisteröidä fi-verkkotunnuksen omalla nimellään. Eipä onnistunut koska nimen osalla ei saa rekisteröidä ja tässä tapauksessa etunimi on oikeasti Jan-Peter. Lempinimet kelpaavat kyllä domainnimiksi kuten myös harrastukseen liittyvät yleissanat.

Aika hurjaa. Eikö taiteilijanimi kelpaa?

Raha kyllä kelpaa.

[…] joudun silti maksamaan täyden hinnan domainista Viestintävirastolle. Maksan siis tuotteesta jota en saa. Mitenhän tämä toimisi yksityisellä sektorilla? Millainen huuto syntyisi, jos yksitysyritys keräisi maksuja tuotteista, joita asiakas ei saa. Eikös ns. nigerialaiskirjeet ole hiukan sen kaltaisia.

Published

12 comments

 1. Hmm. Mitäs sitten jos Jan-Peter Forsgårdin kaima Peter Forsgård hakee peterforsgård.fi -domainia? Saako hän sen? (Miksi ei saisi, kun ei kerran ole Jan-Peter…) Maksaako hän siitä? (Miksei maksaisi, eihän noita tunnu ilmaiseksikaan saavan…) Rahastettaisiinko tässä tapauksessa rekisteröinnistä siis toiseen kertaan?

 2. Mitenkäs jos meillä on tapaus jossa on osapuolina Maria Virtanen ja Maria Virtanen.

  Jos yksi heistä rekisteröi mariavirtanen.fi osoitteen, niin toinenhan voi sitten ihan hyvin perustein sanoa että kyseessä on (myös) hänen nimensä. Ja toisen nimellähän ei voi rekisteröidä fi-osoitetta eikä kahta mariavirtanen.fi:tä voi olla. Onko tässä tapauksessa siis oletettavaa että:

  a) nopeat syövät hitaat, ja myöhäinen Maria Virtanen ei nappaa matoa vaan jää nuolemaan näppejään miettien mikä olisi hänen osoitteensa kun oma nimi meni jo.

  b) Viestintävirasto sulkee mariavirtanen.fi-osoitteen, pitää rahat ja toivoo myyvänsä osoitteen joskus uudestaan (kuvitelkaa tähän rahanahnetta naurua).

  c) kumpikaan ei saa mariavirtanen.fi-osoitetta vaan molempien pitää käyttää toista nimeään myös, mutta ei kuitenkaan lyhennettynä (esim. Maria E. Virtanen) koska nimen pitää olla kokonaan käytössä, jolloin osoite olisi vaikka mariaeerikintytärvirtanen.fi.

  Näyttäisi siltä että vaihtoehto a on Viestintäviraston suosima käytäntö.

 3. Aikainen mato joutuu linnun suuhun, niinhän se on. Viidakon laki. Mustanaamio on kova koville. Älä ole samanniminen kuin muut.

  Voisikohan nicki käydä lempinimestä? Tai joku vaihtoehtoinen kirjoitusasu, kuten RoXx0rzZ11one.fi

  Tuo rahastusmeininki on perin hämmentävä.

 4. Pienillä ja isoilla kirjaimilla ei ole merkitystä. Muuten miettimisen arvoinen aate.

  Hmm, blogimoottorisi ei muuten salli ääkkösiä sähköpostiosoitteeseen. Barrikadeille!

 5. Eikös nicki ole lempinimi siinä missä muukin lempinimi? Nicknamesta kai se sen nimityskin tulee? Mitähä?

  Mä ajattelin pysyä kaukana noista .fi-päätteistä. Vaikuttaa liian omituiselta, sekavalta ja hölmöltä. Sitäpaitsi, ei se pääte sen kuulimpi ole kuin mikään muukaan. Hankalampi vain saada. :P

 6. Googlasin ton Peter Forsgård. Taitaa olla Suomen ainoa. Ei ole ainakaan kovasti tunkua tuolle domainille, ellei Ruåtsin Peter sitten halua myös fi-tunnusta itselleen.

 7. Pingback: Painat turhaan

Comments are closed.