Paperilappu

Selailin antikvariaatissa kirjoja. En minä mitään erikoisempaa etsinyt, kunhan nyt vaan tapoin aikaa matkalla tapaamiseen. Yhden kirjan välistä löysin kirjaan kuulumattoman paperinpalasen. Se näytti mielenkiintoiselta mutta en viitsinyt siinä sen kummemmin sitä tutkia vaan sujautin paperilappusen taskuuni ja laitoin kirjan takaisin laatikkoon mistä sen otinkin. Taisi olla joku 90-luvun Helsinkikirja.

Tarkastelin paperilappusta tarkemmin kun olin istahtanut kuppilaan jossa tapaisin kaverini hetken kuluttua. Tämä hiukan kuluneen näköinen paperilappu näytti olevan noin puolet pienen kirjan sivusta. Tarkemmin sanottuna sivun yläosa. Alempi osa näytti olevan revitty pois.

Yhdellä puolella oli käsin, kuulakärkikynällä kirjoitettu jotain josta en saanut selvää, olisiko se ollut jonkun nimi? Sen alla luki “henkilökohtainen, linja 14b”.

Samalla sivulla näytti olevan lyijykynälla kirjoitettu ostoslista: sarioisten pitsa, märykoira karjala, nortia, punainenmaito. Näytti siltä että lista olisi ollut pidempi koska siitä kohtaa josta sivu oli revitty kahtia näkyi jotain, mutta en nähnyt oliko se osa ostoslistaa vai jotain muuta.

Paperilappusen toinen puoli olikin sitten painettua tekstiä. Otsikkona siinä luki “Julkisen linja-autoliikenteen ohjesääntö (luottamuksellinen, vain sisäiseen käyttöön)” ja sen alta oli luettavissa seuraavaa:

Primääridirektiivi joka on ohjaava kaikkea käytöstäsi: kukaan ei halua kyytiisi!

Poikkeustapaukset

1. Jos pysäkiltä joku kuitenkin haluaa kyytiin

a) Jos joudut pysähtymään pysäkille ilman että edessäsi tai takanasi on toista linja-autoa, pidä huoli että ajat mahdollisimman paljon pysäkin ohi.

b) Jos olet pakotettu pysähtymään pysäkille ja perässäsi on yksi tai useampi linja-auto myös pysähtymässä samalle pysäkille, pyri pysähtymään mahdollisimman paljon ennen pysäkkiä.

c) Jos olet jonottamassa pääsyä pysäkille jossa jo on linja-auto, eikä kukaan matkustajista ole painanut stop-nappia, voit vapaasti painaa kaasun pohjaan ja huristella pysäkin ohi. Ei sieltä kukaan juuri sinun kyytiisi kuitenkaan halua.

d) Mikäli kuitenkin olet niin varomaton, että ohittaessasi sitä pysäkkiä jossa jo on toinen linja-auto satut katsomaan matkustajiin päin ja huomaat siellä heilutettavan sinulle, pysähdy pysäkillä jo olevan linja-auton viereen niin etteivät matkustajat millään pääse kyytiisi. Toisen linja-auton lähdettyä aja omasi vielä hiukan pysäkin ohi. Näin mahdolliset kyytiin haluavat saattavat kuvitella ettet otakaan heitä kyytiin ja voit jatkaa matkaa rauhallisin mielin.

2. Pei…

Muuta ei ollut koska kuten kerroinkin oli kyseessä vain sivun ylälaita.

Juuri silloin kaverini tuli paikalle, hän oli kastunut oikein kunnolla. Ulkona satoi vettä kaatamaalla. En ollut huomannut sitä kun olin keskittynyt tähän mystiseen lappuun. Haettuaan itselleen tuopin kaveri kertoi miten bussi ei meinannut ottaa häntää kyytiin. Eipä tietenkään, sanoin ja hymyilin.

Lappu (jpg, 9,3 kb)

Published

3 comments

  1. Yhtä hyvä kuin ne metsän karvaiset lapset, joiden tarinaa luin iho kananlihalla ennen kuin tajusin pnin luoneen suuren illuusion. Taiteilijan taito!

Comments are closed.