Sitä minäkin

Täti Pensiö kirjoittaa puhelinluetteloista hyvin samaa kuin mitä minä olen ajatellut: Taas roskaa luukuista sisään.

Onko puhelinluetteloiden taittaminen, painaminen, paketointi, mainostaminen ja pakkosyöttäminen oikeasti kannattavaa bisnestä?

Published

7 comments

 1. Onhan se, niin kauan kuin löytyy maksavia ilmoittelijoita. Ihan sama lukeeko niitä kukaan. Itsekin kannan nuo saman tien roskiin.

  Tädin ehdottama CD menee yli hilseen. Eikö Internet-yhteys riitä?

 2. Mutta kuinka kauan ilmoittelijat maksavat kun huomaavat että luettelot meneveät suoraan roskiin. Vai välittävätkö he? Onkohan jossain olemassa tietoa siitä montako puhelinpipliapakettia on jaossa ja montako niistä eivät koskaan tule jaetuksi?

  Tosi on että CD-idea on vähän outo, kun internettikin riittäisi, mutta kotiin jaettu CD toimii niilläkin joilla ei ole nettiä.

 3. Pitäisköhän keksiä jotain uudenlaista hyötykäyttöä puhelinluetteloille jotta eivät mene ihan hukkaan? Monta pinoon ja liimalla kiinni plus sopiva pinnoite (jätskitikuista) – voilà; uusi sohvapöytä!

  Vautsi muuten miten selkeä kirjoitella tähän alustaan!

 4. Muistakaa kuitenkin nekin hassut, joilla ei ole konettakaan, saati sit sitä nettiyhteyttä. Siinä ei paljon cd:t lämmitä. Tunnen jopa moisia.

  Meille tuli toiset noista roskaluetteloista (en tiedä kummat, en viitsinyt edes tarkistaa). Taisivat mennä suoraan paperinkeräykseen. Ei oltais otettu, jos oltais ehditty kieltämään.

  Eivät muuten kuulemma edes reagoi “Ei mainoksia”-kyltteihin nuo roskaluetteloiden jakajat. Luulevat kai olevansa jotenkin parempiakin. Pitäiskö virittää oveen “Ei puhelinluetteloita”-kyltti? Oliskohan sillä jotain vaikutusta?

 5. Ainiin… niitäkin on jolla ei oo konetta. Ja sitten on varmaan niitä jotka mielummin kuitenkin selaavat paperista katalogia kuin sähköistä, vaikka olis kone. No niille sitten paperiversiot, muille CD tai netti.

 6. Puhelinluettelon ansaintalogiikkahan perustuu pitkälti ilmoitusmyyntiin. Varsinkin yrityksille pienimuotoinen mainos voi olla todella kannattava (ROI) keino edistää myyntiä.

  Olen moneen otteeseen huomannut kuinka paljon nopeampaa on selata puhelinluetteloa kuin googlata. Vanhat keinot ovat joskus parempia kuin pussillinen uusia…

  Pakkojako on sinänsä aika omituista. Ainakin meidän rappuun oli jaettu kysymättä puhelinluettelot jokaisen oven eteen.

 7. Millä tarkkuudella voidaan todistaa esimerkiksi jonkun Keltaisilla sivuilla olevan ilmoituksen ROI? Millä saadaan selville kontaktin hinta? Onko luettelossa ilmoittaminen oikeasti kannattavaa vai oletetaanko sen olevan kannattavaa? Hankitaanko luetteloista ilmoitustilaa siksi että se on tapa (ainahan niin on tehty) vai siksi että se on järkevää?

  Se että painettu puhelinluettelo on nopeampi kuin Google voi hyvinkin pitää paikkansa. Painetussa luettelossa kun tieto on selkeästi, loogisesti ja ennenkaikkea koherentisti järjesteltyä — netissä ei ole vastaavanlaista järjestystä.

Comments are closed.