Retro

Nyt Skrubu on retrompi kuin koskaan. Edellisestä ulkoasunmuutoksesta onkin jo vierähtänyt yli kuukausi. Onpas pnukkimainen olo.

Koska ulkonäkö on tiptop Firefox, Safari ja Opera selaimilla (ainakin mäkissä) on tässä varmasti jotain joka tökkii IE:llä. Olin ajatellut julkaista tämän ulkoasun vasta IE-testauksen jälkeen, mutta olin hätähousu ja tungin leiskan maailmalle jo nyt. Joten otan vastaan bugi-ilmoituksia.

Published

28 comments

 1. Pidän enemmän kuin edellisestä. Paljon enemmän.

  Mutta jännää on se miten leiska vaikuttaa siihen miten tekstin kokee.

 2. -jp-: jos tarkoitat ylätunnistetta, niin kuvia on jokunen ja ne vaihtuvat. Tiedän että “Laila” saapuu näkyville taas joku päivä.

 3. Mulla ois taasen tulollaan skrubuinen ulkoasu. Ei vain nyt kehtää kesken rebookin äänestyksen vaihtaa. Vaikkakaan en kovin paljon pisteitä kerääkään tolla nykyisellä.

  Tämä on kuitenkin minunkin mielestä parempi kuin edellinen ulkoasu.

 4. Oletinkin, että tuo kuva vaihtuu, mutta useamman kerran reloadattuani huomasin, että sitä ei enää tule, joten lähdin vaatimaan sitä takaisin. ,)

  Asiaan. Hienohan tämä on!

 5. Kiitos kiitos. Olen itsekin sitä mieltä että edellinen oli selvästi välikausitakki. Tämä varmaan pysyy käytössä vähän pidempään.

  Pörrö: siksipä pitää oppia löytämään viestin ydin.

  Tomi: niin, johan tuo sun nykyinen on ollu jo kaks viikkoa käytössä.

  -jp-: kuva ei kuitenkaan vaihdu sattumanvaraisesti eikä reloadatessa.

 6. Oikein kiva, etenkin tämä aikakausi kolahtaa allekirjoittaneeseen! Mutta jos jostain pitää nillittää, niin siitä, että oikeassa laidassa on taustan ja tekstin välillä aika vähän kontrastia, jos näytön säätö on yhtään “normaalia” tummempi. Pikkuisen hankala lukea, siis.

 7. Olisi mielenkiintoista tietää, miten värisokea näkee tämän saitin. Värit ovat sen verran “suttuiset”, että niiden tulkinta voisi olla yksi blogin aihe.

 8. Marjut: olen jättänyt oikean laidan tahallani suht’ kontrastittomaksi. Oletan tietenkin että kaikilla on monitorit oikein säädetty, ei kai kukaan nyt liian tummalla ruu… Äh. Olen jättänyt oikean laidan tahallani suht’ kontrastittomaksi. Onhan tämä retro ja taustavärin päälle painettu teksti on vuosien mittaan häipynyt näkyvistä pigment… Äh.

  Täytyypä katsoa toimistolla miltä oikea laita näyttää Wintoosalla. Onko sulla kuvaputki- vai lättänäyttö, pöytäkone vai läppäri?

  Fru p: Testastin retroulkonäön eminentillä Sim Daltonism ohjelmalla (Mac OS X) ja sen mukaan ei pitäisi olla ongelmaa (katso esimerkki – punavihersokeus). Saman varmensi tässä selän takana istuva työkaveri joka on värisokea.

  Vaikka tässä taitossa onkin paljon ‘suttuista’ vihreää ja punaista, ei esim. mitään kriittistä ole sijoitettu niin että vihreätä ja punaista samoin valööriarvoin olisi vierekkäin.

 9. Pörrö: sehän on perätön väittämä. En minä semmosia ytimiä. Ykkösellä minä vaan. Ai onko siinä teevee?

 10. Yksi värisokea tuttu taisi todeta joskus, että ei ole kertaakaan törmännyt minkäänlaisiin ongelmiin värisokeutensa kanssa. Ehkä asiaa vain liioitellaan? Kyllähän värisokeakin sävyerot näkee. Toisekseen, jos käyttäjä Lauri Laihialainen on säätänyt monitorinsa kirkkauden ja kontrastin hyvin minimiin säästääkseen putkeaan jälkipolville, on se todennäköisesti hänen oma ongelmansa, eikä silloin kontrastin äärimmilleen lisääminen auta välttämättä asiaa. Mutta yhdyn Marjutin lausuntoon ja pyydän aavistuksen lisää kontrastia, koska en itsekään tahdo nähdä ja minulla sentään on kalibroitu iMac tässä edessä. (kuka hullu nyt omia tyylitiedostoja käyttäisi)

  Tykkään tästäu lkoasusta kuitenkin kuin hullu puurosta. Mahtavaa!

 11. Mulla on kuvaputki- ja lättänäyttö, pöytäkone ja läppäri. Sameaa kaikilla. :-)

 12. No? Parempi näin? Mitään hurjaa kontrastia en siihen kyllä laita, se pilaa fiiliksen.

 13. Aika nätti. Tykkään tästä paaaaljon enemmän kuin edellisestä. Se oli vähän..hmmm.. disney?

 14. Minä en pitänyt edellisestä kauheasti, mutta tämä on tosi siisti. Ärsyttää ainoastaan, että kommenttilinkki on jutun yläosassa. Oletettavasti juttu luetaan ensin ja sitten vasta kommentit. Mitä tarkoitusta siis palvelee laittaa lukijat rullailemaan edestakaisin.

  Toki täällä on yleensä lyhyitä juttuja, jolloin ei tarvitse rullata, mutta silti.

 15. Hiukan oudoltahan se tuntuu tuolla ylhäällä, kommenttilinkki, mutta mielestäni kokonaisuus on jotenkin selkeämpi näin. Menin ihan visu edellä.

  Muutan tuon jos keksin jonkun visuaalisesti miellyttävän ratkaisun. Siihen asti: mukavaa rullailua!

 16. Huomasin asian ongelmaksi alunpein Überkuulissa. Täällä rutisin vanhasta muistista, mutta asiaa oikeasti kokeillessani huomasin, ettei etusivulla ollut kuin yksi rullausta vaativa juttu.

  Mutta tärkeintä on, että asiaa on ajateltu.

 17. Bra bra.

  Nyt on myös jokunen pieni ulkonäköön vaikuttanut IE-bugi (oho!) korjattu ja oikean laidan omat PHP-formatointien aiheuttamat typotkin fiksattu.

 18. Näin kuvia lataamattomassa tilassa merkinnän leipäteksti jää melko vaikealukuiseksi. Tosin se lienee minun ongelmani.

Comments are closed.