Överkomprimerad musik

Har länge funderat på varför jag inte orkar höra på musik från KISS FM och en del andra radiostationer. Jag retar mig på att ljudnivån är så jämn. Svaga partier av musiken vrids upp till max-output och dras sedan ner genast då solisten sjunger. Även så kallad listamusik intresserar mig måttligt nu för tiden. Hittade denna artikel “What Happened To Dynamic Range?“, och skribenten tycks ha samma uppfattning som jag. Men är det nu så att jag har blivit konservativ och bara hittar en ursäkt för att racka ner på de senaste årens musik? Eller har kvaliten på lista-musiken sjunkit radikalt?

Published

By jkk_

http://neotide.fi/

1 comment

  1. Kanske musiken lider av att digitaltekniken gör det möjligt att skapa alltför perfekt ljud (inte helt olikt fotografin)? Det finns inte personlighet i det som skuffas ut. Produkter slipade till max. Jämtjock skräpmat för öronen. Slit och släng plattor vars identitetsskillnader skapas med hjälp av marknadsföring istället för musiken.

    Fast det kan ju nog också vara att du blivit konservativ.

Comments are closed.