Sommar = Glass

Dags för det årliga inlägget! Lite samma fråga som jkk: Har jag blivit konservativ?

Så börjar då den bästa av årstider närma sig (förutom för pni som gillar vinter av någon konstig orsak). Och för mig är sommar = glass! Äter kopiösa mängder glass. Lever nästan på glass. Därmed retar jag mig otroligt på att glassen förändras. Ok med nya smaker, men död åt kapitalismen (enda förklaringen jag har) som gör att tillverkarna av glass förändrar glassen så att den sista tuggan är så extremt söt så man tydligen borde köpa en till! Eller så ändrar de på någon annan del. Ta en av mina favoriter Toffe Puffet. Där blir kexdelen ljusare för varje år. Åt en här i veckan och ärligt sagt är den ganska hemsk. Varför byta ut kexdelen? I mint-versionen har de kvar den mörka kexen. Jag förstår inte. Eller så Kingis. “Suurella sydämmellä”. Jo, visst är chokladen i mitten god, men att hälften av volymen är en choklad som är så söt att jag klagar. har vi gått för långt! Sista droppen: Åt en Valios Vanhanaikainen i går. Helt ok. Men gissa man blev glad när det underst i struten är ren sötsliskig choklad? Det fanns ingen choklad i resten av struten! Fram med mer ren glass!!

Published

6 comments

  1. Jag gillar höst bättre än vinter. Fast nog tycker jag om sommar också, men glass bryr jag inte mig så mycket om. Har ätit glass ett par gånger i år — tror det får räcka.

  2. Jag åt just glass. What a coincidence. Ihan tavallista vaniljajädee. Aah. (Puuron päällä. Ooh)

    Din blog ser kul ut. Elegant. Omaperäinen. Sehr schön.

    Årstiden som jag gillar mest är hösten. Aika harvinaista että suosikkivuodenaika on talvi. I think summer is the most popular one. Kieltenopiskelijoiltani kun kyselen What’s your favourite season of the year, vastaus on enimmäkseen kesä, joskus hyyvin harvoin talvi. Sällan. Sellaista.

  3. Dethär är kanske litet smygreklam men hoppas pni inte censurerar mig. Jag är inte en glassmänniska men måste erkänna att jag blev helt såld på Ingmans Golden. Inte ett udda exklusivt märke som Hääg d… någå utan ett helt vanligt märke.

  4. Ja, felet med smygreklamen är att jag talade om pinnar och strutar, dvs glass jag snabbt kan handla för bussresa hem tex. När det kommer till lösglass finns det ju nog bra glass. Mer reklam, kan rekommendera Helsingin Jäätelötehdas Moccaglass. Mmm…

Comments are closed.