Viisuista ei viikkoakaan

Jotenkin on semmoinen olo että Juuroviisuista olisi kulunut pidempi aika. Eihän niistä ole kuin viikko. Viikko voitosta. Oikeasti jopa jokunen tunti alle viikon.

Ehkä se on sitä että mediamyllytys on ollut ihan mieletön. Joka tuutista on tursunut Lordia. Tapahtumarikas viikko.

Ylellä pistettiin viisukomitea kasaan nopeammin kuin kriisihallintayksikkö suuronnettomuuden jälkeen. Juontajatkin olivat jo valittu, vaikka eivät sitten olleetkaan. Seiska (ja pari muutakin lehteä) julkaisi Mr. Lordin lateksittoman pärstän ja kansa kapinoi. Seiska ei osannut varautua ja hoiti kaaoksen aika heikosti. Eivätpä muutkaan sen suuremmin loistaneet.

Seiska pyysi anteeksi. Katso pyysi anteeksi. Pyysikö Hämeen Sanomat? Mielenkiintoista seurattavaa. Mikäköhän muu saisi kansan nousemaan barrikadeille samalla tavalla? Jääkiekko? Oppivatko lehdet tästä jotain? Onko niiden tarpeen oppia mitään?

Blogeissa otetaan kantaa. Jotkut kylmän viileästi toiset tulikivenkatkuisesti. Blogien tilauksia lopetetaan koska niiden kirjoitukset eivät vastaa omaa näkökulmaa. Erinäisillä keskustelupalstoilla harrastetaan verbaalia miekkailua, sanan säilä viuhuu ja kalkkaa. Emootiot pinnassa.

Onko viisuvoitto traumatisoinut tämän katajaisen kansan, “jonka itsesäälin määrää ei mittaa järki eikä Kärki määrää”? Pysyykö kansallinen polla kasassa? Kauanko kestää että tilanne normalisoituu?

Paljon kysymyksiä. Tätä varmaan puidaan vielä pitkään Suomessa järjestettävien viisukilpailuiden jälkeenkin. Kuinka pitkään menee ennen kuin viisuvoitosta ja/tai sen aiheuttmista ilmiöstä julkaistaan kirja?

Niin, ja mahtaako Hesarin kauppatorivideossa (huom: sivu muuttaa ikkunan kokoa) soiva melkein 56 sekunnin pätkä Van Halenin biisiä kuulua Teostokorvauksen alaisuuteen?

Published

5 comments

  1. Niinpä.. tämän vajaan viikon aikana on ehtiny jo pari kertaa miettiä, kannattiko tämän maan edes voittaa niitä veisuja, kun homma karkas käsistä jo nyt. Entäs sitten lähempänä omia viisuja… mihin tässä vielä mennään ja kuinka meiän käy. Auts.

  2. “Mikäköhän muu saisi…” No, salamannopeista kansanliikkeistä ja median (tässä tap. Hesarin) reagoinnista tulis mieleen ainakin showview-koodien poisto Nytistä ja Hesarista. Porukat tukki sähköpostit ja faksit sen verran sukkelaan että ei tainnut mennä vuorokauttakaan kun Hesari ilmoitti palauttavansa koodit :-)

    Jooei, ei poistettu nälänhätää silläkään, eikä edes yritetty. Hömpötystä oli sekin. Mutta ehkä suomalaiset vasta opettelevat reagoimista ja suhteellisuudentajua, eipä hättäillä. Sata vuotta sittenhän me vielä roikuttiin puissa.

  3. Jaa.. Det verkar ju nog ha varit någon slags förlösning på ett låångt trauma. De har ju lyckats skriva Lordi på löpsedlarna varje dag denna vecka.

  4. Mä myönnän myös miettineeni tuota teostokorvausasiaa kun katsoin ko. videopätkää. Olen rikollinen- blogi saisi tutkia asiaa tarkemmin :)

  5. Mitä Olen rikollinen? -blogille mahtaa kuulua. Onko siellä enää elämää?

Comments are closed.