Teeveemainoksista

Mikäköhän siinä on että TV-mainoksia pitää kuvata ulkomailla?

Elovenan uuden tuotteen mainos, se jossa Elovenatyttö väijyy pikkupoikaa matkalla kotiin koulusta, näyttäisi olevan kuvattu jossain ihan muualla kuin Suomessa. Taustalla näkyy tekstiä joka voisi olla vaikka ranskaa. Haetaanko tällä kansainvälistä fiilistä vai mikä on syy? Mitenkään erityisen kotimaisen tuntuista se ei ole.

Koffin tytöt maitolaiturilla on ymmärtääkseni kuvattu jossain Etelä-Afrikassa. Näin tyhmänä kuvittelen että olisi halvempaa kuvata kotimaisia näkymiä kotimaassa. Voin tietenkin olla väärässä.

Entä miksi televisiomainosten löytäminen firmojen kotisivuilta on joko vaikeata tai mahdotonta? Luulisi että jos kerran on maksettu mainostoimistolle ja tuotantoyhtiölle maltaita ja matkustusrahaa, kannattaisi tunkea mainoksia myös nettiin. Elovenan uusin löytyy Raision saitilta, mutta siihen ei voi linkittää suoraan. Uusia Koffeja en oikeastaan halua edes nähdä. Mutta jos haluaisin, niin eivätpä ole löydettävissä.

Ei näin. Jos kerran joku brändi on saanut semmoisen otteen kansalaisesta että tämä vapaaehtoisesti etsii nähtäväksi mainoksia, ja niitä mainoksia ei tarjota, on markkinoinnissa jotain pahasti vinossa.

Vai onkohan tuossa takana joku sopimustekninen härdelli? Joku semmoinen että TV-mainoksia saa näyttää vain TV:ssa eikä missään muualla. Ei liene mahdotonta sekään. Teostokin näkee kännykkätelevision jonain ihan muuna kuin ‘tavallisena’ televisiona ja haluaa laskuttaa siitä erikseen.

YouTubesta kuitenkin (onneksi?) löytyy klassinen Koffin mainos joka pyöri vain Ruotsissa: Brewed with Perkele.

Published

8 comments

  1. Juurikin näin. Verkkokäytöstä joudut maksamaan vielä kaiken muun lisäksi ekstraa.

  2. Yksi syy saattaa olla myös se, että kampanja/mainosidea saadaan aikaiseksi vuodenvaihteessa tai muulloin kun ei vain ole mahdollista kuvata yhtä suosiollisissa olosuhteissa kuin Etelä-Afrikassa tai Ranskassa. Ellei sitten kuvitella että Elovena väijymässä pikkupoikaa räntäsateessa saattaisi olla hyväksi itse kaupattavalle tuotteelle.

    Mainosten nettijakelussa kait yksi syy on videomateriaalin hankaluus. Tarvitaan palvelimia suurella yhteyskapasiteetilla, ellei sitten suostuta laittamaan materiaalia YouTubeen tai Gvideoon, joka tuntuu jotenkin epätodennäköiseltä vaihtoehdolta yritysten näkökulmasta.

  3. Mutta eikös YouTube ja Google juuri olisi se niitä oikeita kanavia? Sieltähän videot pelmahtavat maailmalle alta aikayksikön. Viraalii, viraalii: Se on tätäpäivää, tää on tää maailma!

  4. “Mainoskuvauksia säävarauksella”, miltä se nyt kuulostaisi? Olisiko niin, että jossain muualla kuin Suomessa olisi helpompi luottaa Ukko Ylin Kameramieheen? En tiedä, mutta myös kotimaamme pitkä talvi voi hankaloittaa kesäkuvausten tekemistä, varsinkin jos tavoitteena on vaikkapa seuraava kesäsesonki tms. Summa summarum – aika hyviä syitä lähteä keskellä tappavinta tammikuuta kahdeksi viikoksi vaikkapa Etelä-Afrikkaan…

  5. Nykyäänhän kaiken voi tehdä 3D-ohjelmilla. Eikös se olisi kätevämpi vaihtoehto? Siinä ei edes Afrikkalaiset säänjumalat pääse sekoittamaan suunnitelmia.

  6. Mutta sittenhän kukaan ei pääsisi enää kylmää pakoon. :( Julma ehdotus!

  7. Totta, julmaa, mutta sittenpä jäisi mahdollisesti rahaa virittää firman interveppisivut parempaan kuntoon.

  8. Ekakshyvin päästä pakoon Suomesta – eikä tarvi käyttää edes omia rahoja! Jei!

Comments are closed.