Vaihtiksii

Ovat sitten kekanneet Ruotsissa että julkisen liikenteen lipuista ei kaikkia käytetä koko ajan edestä. Voi hyvinkin olla että lippu on voimassa vielä pitkän aikaa sen jälkeen kun sitä on käytetty: Miksi ei siis joku muu voisi käyttää jäljellä olevaa matkustusoikeutta hyväkseen? Siksipä ovat pistäneet pystyyn palvelun nimeltä Bytbiljett.nu. Saitti kertoo mitä tehdä jos sinulla on lippu tai jos tarvitset lipun.

Toimisikohan tuo Suomessa vai tulisiko joku viranomainen nillittämään jos vastaavaa harrastaisi täällä?

(via & via)

Published

5 comments

  1. Tulisi nillittämään. Yritin joskus Helsingistä pois muuttaessani antaa matkakortin toiselle käyttäjälle maksettuine aikoineen päivineen, mutta sepä ei onnistukaan, kortti kun on henkilökohtainen. Tai ehkä olisi onnistunut, jos en olisi tyhmänä HKL:ltä kysynyt.

    Asiasta kuudenteen: voi olla että silmissäni on sumua, mutta jotenkin noita linkkitekstejä on tosi vaikea erottaa leipätekstin seasta. Huomasin sen vasta nyt, kun yleensä luen RSS:ää, jossa sentään ollaan turvallisesti sinisellä ja alleviivatulla linjalla. :-)

  2. Matkakortit ovatkin henkilökohtaisia, mutta tässähän onkin kyseessä kertaliput.

    Linkit ovat vaikeasti erotettavia. Näin on ;-)

  3. Bra idé, roligt och nyttigt. Dessutom får man ju en orsak att stanna och prata med folk, vilket alltid bör understödas!

  4. Silloin kun vielä ajoin bussilla, oli joskus tapana lykätä lipuke sitä tarvitsevalle jättöpysäkillä olevalle. Useinmiten kelpasi :)

Comments are closed.