Aikataulutonta

Sunnuntaina voisi käväistä kuuntelemassa vaikka Von Hertzeenejä ja Egotrippiä Kesäkaivarissa. Vaan taitavat Kesäkaivarin järjestäjät luottaa siihen että pelkkä tapahtuman järjestäminen riittää.

Meinaan vaan että uutisten mukaan ohjelma on ollut valmis jo juhannusviikolla ja tarkemmat esiintymisaikataulut 27.6. lähtien tapahtuman verkkosivulla.

Mutta todellisuus onkin eri kuin uutinen. Aikatauluja ei löydy tapahtuman saitilta eikä tapahtumajärjestäjän saitilta. Perin ärsyttävää. Alle viikko ensimmäiseen Kesäkaivariin eikä mistään löydy tietoa mihin aikaan kukin esiintyy ja millä lavalla. Ja montako lavaa on? Uutinen kertoo että lavoja on kolme, tapahtuman saitti ei kerro kuin kahdesta.

Kun tarkemmin katsoo, on kesakaivari.fi oikeasti hieno esimerkki epäinformatiivisesta saitista. Vaikka sivulla on tekstiä ei informaatiota juurikaan löydy. Eikä saavutettavuudesta ole tietoakaan.

Sivun huomiota herättävin tekstiotsikko kertoo kuka on päätukija ja kuka tuotantokumppani. Sama tieto toistetaan hiukan eri sanakääntein seuraavassa otsikossa. Eli kyseessä siis on varmaankin tapahtuman tärkein tieto. Leipäteksti on pientä piperrystä ja sen sisältö ei pahemmin lisää tietämystä tapahtumasta. Teksti on sitä paitsi perin epäloogisesti ryhmitelty. HTML-koodiin on piilotettu joku vanha aikataulu jossa on mm. 22-pistepirkko, Hector ja Pelle Miljoona. Fonttitägejä!? Esiintyjien nimet vain kuvana, missä alt-tekstit?

Ei näin, kuulkaa, ei todellakaan näin.

Päivitys: kolme päivää myöhemmin, päivä ennen Kesäkaivaria, huomaan aikataulun ilmestyneen tapahtuman saitille (onkohan siinä virhe: Joose Keskitalo esiintyy kahdesti?). Mikään muu ei ole muuttunut. Koodissa on yhä vanhoja esiintyjiä, eikä sivu ole sen selkeämpi kuin aikaisemminkaan.

Published

10 comments

 1. Totta, Tuuliajon sivusto näyttäisi olevan eri maailmasta, tai ainakin ihan eri aikakaudelta — nykyajasta nimittäin.

 2. Kyseessä lienee ainakin osittain julkisvaroin toteutettu tapahtuma, joten verkkoversioltakin olisi odottanut ehkä vähän enemmän.

 3. Oisko ihan mahdoton ajatus että joukkoon iloiseen tunkisi sunnuntaina yksi yksinäinen Turkulainen Helsingis?

 4. Joukko on liiottelua. Toistaiseksi olen ihan yksin liikenteessä, joten tervetuloa mukaan vaan. Olisikohan muitakin tulossa?

 5. Pitäsköhän sopia jotain reffientynkää johonki suuntaan? Mun paikallisvaisto täällä ku on mitä on, ni löydän itteni kummiskin Espoosta.

 6. Treffit! Minut tunnistaa korkokengistä ja punaisesta paljettiminihameesta… hetkinen, kyseessähän ei ole perjantai-ilta vaan sunnuntai-iltapäivä.. krhm… asiaan.

  Aikataulun (jep, se on viimeinkin näkyvillä) mukaan Hertzeenit soittavat 15.40 ja Egotrippi 17.00. Joten, mitä jos yrittäisi tunkea väenpaljouteen kolmen maissa?

  Ja koska Turkulaiset varmaan tunnistavat miltä laiva näyttää, ehdotan kokoontumispaikaksi Olympiaterminaalin (joka kartan mukaan on tässä) kahvilaa, klo 15 tasan. Sieltä on lyhyt matka Kaivariin.

 7. Näemme siis siellä. Minä olen se, jolla ei ole valkoista neilikkaa napinlävessä.

Comments are closed.