Mums filibabba

450 gram okryddade kycklingfilébitar steks långsamt (nästan kokas) i låg temperatur med en liten droppe olja. Krydda med en skvätt rödvinsvinäger, en slurk söt soijasås, en nypa hickorysalt, en handfull spiskummin och ett stänk egen chilisås (inte speciellt stark, innehållande habañero, ingefära, lime, röd currypasta, socker och salt). När fågeln är färdig är det dags att tillsätta tre överfulla teskedar Dijon senap och samma mängd pesto. Blanda. Koka spenatfettucinin och blanda såsen och pastan.

Avnjutes med en fräsch sallad och ett stop friskt öl. Ett lager riven ost på portionen är inte helt fel det heller.

Published

2 comments

  1. Låter riktigt bra… men… vad ska man göra om man, som jag, skarpt ogillar senap? Gå hungrig?

  2. Senapssmaken är inte dominerande, jag tror nog du kan med god aptit äta såsen. Har jag fel, så kan du ju alltid koncentrera dig på salladen och ölen.

Comments are closed.