Nehän kuuluvat sinne

Hyvä juttu. Harvoin tulee vastaan niin lokkien terrorisoimaa paikkaa kuin Helsingin Kauppatori.

Yhdistyksen [Suomen eläinsuojeluyhdistys] eläinsuojelusihteeri Tiina Notko ihmettelee kaupungin uusia aikeita. “Kauppatorilla ei voi kuvitellakaan että tällaista pyyntiä toteutettaisiin ja tuntuu ihan järjettömältä, että Kauppatorilta alettaisiin lokkeja ampua ja tappaa, nehän kuuluvat sinne.”

Niinhän se on. Ihan järjetön ajatus on myös rottien tappaminen kaupungista. Nehän kuuluvat sinne.

Päivitys 5.8.2006: Husis kirjoittaa lokkiongelmasta Att döda måsar ingen lösning.

– Måsar är fräcka fåglar. Tar man inga åtgärder kan man vara säker på att de blir allt fräckare.

Risto Räikkönen, vd för Borgbacken.

Published

3 comments

  1. Meillä on naapurusto täynnä metelöivää ja roskaavaa nuorisoa. Roskikset on aina potkittu nurin, nurmikot on täynnä rikottuja kaljapulloja ja kiipeilevätpä teinit katollekin huutelemaan. Mutta kun turistit eivät sitä näe, niin taitaa olla turha odotella tappojoukkoja meidän pihalle.

  2. Lokit ja rotat ovat osa Helsingin elämää, olkoonkin että moni meistä haluaisivat päästä niistä osittain tai kokonaan eroon.

    Ihminen on itse aiheuttanut toiminnallaan sen, että rotat ja lokit pyörivät kulmilla / ilmoilla.

    Eiköhän tähänkin löytyisi jokin inhimmillisempi ratkaisu kuin myrkyttäminen tai ampuminen..? Muistaakseni ruotsissa ollaan päästy hyviin tuloksiin syöttämällä eläimille tarkoitettuja e-pillereitä.

  3. Sen minkä ihminen aiheuttaa, sen voi ihminen (ainakin yrittää) korjata. Eikös vaan? Ei kai sillä sinänsä mitään väliä ole miten ne lokit torilta häädetään, ja e-pillerihän voisi olla ihan toimiva ratkaisu, mutta jotain pitäisi mielestäni tehdä.

Comments are closed.