Kiva kiva

Juuri kun kuvittelin että skrubun etusivulla, alhaalla oikealla, näkyvän bloggar-listan päivitys oli niinkin helppoa että vain vaihdan käyttämääni feedlist-plugiin uuden osoitteen, huomaan että ei se olekaan.

Ongelma ei ole uudessa RSS-syötteessä, se toimii kuten pitääkin. Eikä plugin UTF-8 probleemikan ollut mitenkään vaikea korjata. Eli syöte näkyy ja ääkköset ovat kohdallaan.

Mutta. Kun samalla sitten paransin koodia poistamalla linkkien ympäriltä nobr-tagin ja tehden sen kätevästi tyylitiedostossa white-space: nowrap:llä tulikin sitten eteen pieni ongelma: Opera.

Käy ilmi että siinä missä Firefox ja Safari ymmärtävät rivittää kaksi välilyönnillä erotettua nowrapattua a-elementtiä, päättää Opera olla rivittämättä. Tämä siis johti siihen että Operassa bloggar-lista näkyi yhtenä pitkänä rivinä.

Korjaus olikin sitten yllättävän helppo mutta perin ärsyttävä. Jos välilyönnin korvaa esimerkiksi pilkulla, putkella (|) tai vaikka x-kirjaimella, niin johan myös Opera rivittää. Ihan kuin Opera ymmärtäisi välilyönnin nbsp:nä. Grr.

Eli linkkien välissä pitää siis olla joku merkki jotta Opera tajuaa rivittää. Vaan sittenpä sitä merkkiä ei voi piilottaa sanomalla että display:none, koska silloin Opera ei taaskaan rivitä. Merkkiä ei voi myöskään piilottaa sanomalla notta font-size: 0 px, koska Opera näyttää silloin merkin hyvin pienenä, mutta kuitenkin jonkin kokoisena. Firefox kyllä tajuaa 0 px koon hyvin. Niinpä sitten päädyin tekemään tyylin ThisIsForOpera joka värittää sisällään olevan putken taustan väriseksi ja samalla pienentää sen (varmuuden varalta). Tädää! Purkkaviritys on valmis. Kiva kiva. Nyt se varmaan sitten hajoaa IE:llä.

Vielä kun saisi feedlistin välimuistin toimimaan, niin että bloggar-listassa näkyisi enemmän kuin kaksikymmentä viimeksi päivittynyttä blogia niin kaikki olisi kuin pari päivää sitten.

Published

7 comments

 1. Tjaa-a, uteloittaa että millainen selainjakauma sun lukijoilta löytyy?

  Itse käytin aiemmin mieluiten Operaa, mutta nykyään on usein Flock auki. Se tuntuu joutuisalta ja olen altis uutuuksille. Näyttää ihan asiallisesti tämänkin blogin.

  Osanottoni koodisotkun puolesta :)

 2. Enpäs olekaan selainjakaumaa pitkään aikaan listannut. Se on kutakuinkin jotain tällaista nykyään:

  Mozilla/Firefox 45 %
  MSIE 37 %
  Tuntematon 6 % (sis. esim. RSS lukijat)
  Safari 6 %
  Opera 5 %
  Netscape 0,3 %

 3. Kiitos korjauksesta. Nyt on jälleen mukava tulla katsomaan viimeisimmät kirjoitukset Nokia 770:lla, jonka uudessa os 2006:ssa on Operan 8 selain vakiona.

Comments are closed.