Digilehti

Kävin selailemassa Hesarin digilehden uutta testiversiota. Se on ilmainen. Ainakin toistaiseksi. Mutta mikä on on digilehden tarkoitus?

Kokemuksena digilehden selaaminen on yhä melkein yhtä miellyttävä kuin neulojen tunkeminen kynsien alle. En ymmärrä miksi joku haluaisi siitä maksaa? Ilmaiseksikin se on jo todella epämiellyttävää.

Hiiren rulla ei vieritä mitään. Offline-luku ei toimi (ainakaan minulla Mac + Firefox). Lukeminen on hidasta. Haun tulos vie sille aukeamalle jossa juttu on, mutta jutun löytäminen aukeamalta onkin sitten jätetty digilehden lukijalle: tulos on sivulla A13, jossain näistä kolmestatoista jutusta.

Hassu yksityiskohta: kuvat ovat rasteroituja. Ajatella että digitaaliset kuvat värierotellaan ja rasteroidaan niin että ne voidaan taas näyttää digitaalisessa muodossa. Heikkolaatuisempina.

Palautettakin on. Hmm.. Mitä hienoa on siinä että “käyttöliittymä muistuttaa tuttua Acrobat Readeria”? Luulisi sen nimenomaan sekoittavan käyttäjiä.

Published

6 comments

  1. Kamalin keksintö pitkään aikaan, miksi jokin toinen media pitäisi siirtää verkkoon yhden suhde yhteen? Mitä etua on siitä, että verkkoversio “näyttää samalta kuin oikea lehti”? Eihän tv-uutisiakaan arvostella sen mukaan että ne näyttävät samalta kuin sanomalehdet (ei uutisankkuri kannattele päivän Hesaria kameran edessä että katsojat voisivat lukea). Jokainen media toimii omalla tavallaan, ja www toimii täysin eri tavalla kuin printtimedia.

    Varmaan tämä “oikean lehden” tuttu muoto vetoaa vanhaan polveen joka ei ole vielä niin tottunut selaamaan webbiä. Ja taisaalta, digilehden tuottaminen lienee käytännössä ilmaista: palvelintila on halvempaa kuin paperi ja digilehti syntynee paperilehden taiton yhteydessä. Noin muuten minulla ei ole kyllä mitään hyvää sanottavaa näköislehdistä.

  2. Rita: haaste otettu vastaan ja vastaan lähitulevaisuudessa.

    Kalamuki: vastaava, Hesarilla uskotaan Flashiin.

    Joni: Olen kuullut jonkun väittävän että digilehden avulla mainoksista voi kerätä lisähintaa ja juuri siksi julkaisijat pitävät niistä.

  3. Tosiaan, Flash. Näemmä tämä on myös jo “uusi” testiversio. Ei näissä Helssingin herrojen hömpötyksissä pysy perässä.

  4. Juuri tuo “uutuus” saikin minut kokeilemaan että olisiko se jo parempi kuin aikasempi. Eipä ollut.

Comments are closed.