Sivusilmällä tiiraillen

Päivällä tuli bongattua uutinen siitä että Sisäinen Sankari on hankkinut huomattavan määrän entisen työnantajani osakkeita.

Myöhemmin sain vinkin että Sataman ilmekin on muuttunut. Helvetica Neuen ohuimmat näyttää korvanneen aikaisemman Bembon ja vanha, Pekka Piipon piirtämä, tunnus on poistunut käytöstä. Uudistuneet värit. Laatikoita. Onko valkoinen ympyrä sinisessä neliössä sukua vanhalle tunnukselle?

Hmm… aikamoinen muutos.

Tekisi mieli kommentoida, mutta en oikein keksi mitä sanoisi. Pitänee sulatella.

Published

18 comments

 1. Sun äitis: Totta, siinä on jotain semmoista. Neoretroa?

  Schizo-Janne: Hehe… vaan pitäää kuitenkin muistaa että siinä missä kuplan puhjetessa muita firmoja kaatui kuin heinää myrkyssä, pysyi Satama pystyssä.

 2. Pni,

  Totta. Mutta näin nousukauden aikana on firma sössinyt aika rankalla kädellä mahdollisuutensa. Huonoja tuotteita ja palvelua valtavilla hintapyynnöillä. Jos asiakkaiden luottamus katoaa firmaan, niin siitä saa syyttää vain ja ainoastaan itseään, ei markkinatilanteita.

 3. Hassua, en tiennyt, missä Satama oikeasti sijaitsee. Kun eilen olin tuossa naapurissa Miljonääri-visan vieraana, katselin, että tuohan voisi olla Sataman konttori, mutta siitä puuttuu Sataman logo ja fonttikin on väärä.

  Vähänpä tiesin.

  Minä olen jo pari vuotta käyttänyt ihan liikaa Helvetica Neuea, enkä vain vieläkään osaa kyllästyä.

  Mutta tuo Passihan on kivannäköinen sivusto.

 4. Siellä se samassa rakennuksessa miljönäärivisa kuvataan. Ovat aiheuttaneet aika monta väärää palohälytystä savukoneineen siinä studiossa.

  Joskus aikaan moni varmaan yritti Sataman pääovesta kuvauksiin. Olivat sitten kerran laittaneet oveen lapun “Haluatko miljonääriksi?” ja siitä nuolen ohjaamaan pois Sataman ovelta ;)

 5. Sataman brandi-identiteetin uudistusta on odoteltu jo tarpeeksi kauan. Nyt kun sekin päivä vihdoinkin koitti, en voi kuin ihmetellä miksi satama.comin logon konventionmukaisella paikalla on laatikko, jossa lukee Challenge. Sataman logo on sivun alalaidassa… Ainakin itse luulin että yrityksen nimi on nykyään Challenge :/

  Niin, ja en saanut lähetettyä mailiosoitettani listalle, koska saitin send-button ei fudannu. Aika hyvä, ellei suorastaan paha!

  Pni:lle > sori tuosta logo sanan “väärinkäytöstä”

 6. Kas, en ollut edes huomannut tuota tilausboksia. Täytyi heti kokeilla. Mutta näinpä se näyttää olevan perin toimimaton. Tai ainakaan mistään ei käy ilmi että meiliosoite lähtisi minnekään. Eikä enter toimi submittina, mikä on perin väärin. Surullista.

  Tero, älä huoli. Et käyttänyt sanaa täysin väärin. Logo todellakin on sivun alalaidassa. Mutta ylävasemmalla on (jos se siis semmoinen on) liikemerkki, joka tunnetaan myös nimellä tunnus.

 7. Nykyinen etusivu on placeholderi, uudet Sataman sivut tulevat ulos kun ne saadaan valmiiksi. Kiinnostavaa kuulla kommentteja, Skrubulla on hyvä näkemys asioihin :)

  Satama on nykyjään paljon muutakin kuin webkonsultti, ja se oli yksi syy ilmeen muuttamiseen. Vanha, ansiokas liikemerkki sisälsi sellaisia merkityksiä, jotka olivat jääneet historian lehdille.

  En ala puimaan identiteetin merkityksiä sen enempää, tarkoitus on pyrkiä eleganssiin, älykkään yrityksen mielikuviin keikaroimatta liikaa.

  Kuvamaailma on piilossa vielä, saamme odottaa sitä vielä hetkisen.

  p

 8. Pete: Kannattaa siis odottaa kunnes Sataman uusi ilme esittäytyy täydessä gloorissaan, ennen kuin siitä menee mitään sen suurempaa sanomaan. Hyvä niin. Joko muuten Satama osaa kiteyttää yhteen selkeään lauseeseen sen mitä se tekee?

  Ja lopuksi pieni tarkennus. Skrubu ei omaa näkemyksiä, se on vain julkaisupaikka. Tänne kirjoittavilla (lähinnä minulla) saattaa hyvinkin olla jotain selitettävää :)

 9. Sanoa kannattaa aina.

  Ja se lause on muuten myös olemassa. Usko tai älä :)
  Fiilistellään, rokrok.

  p

 10. Sanominen ehkä kannattaa, mutta lopullista mielipidettä on vaikea muodostaa pelkästä tiiseristä, kyllä sitä pitää nähdä koko elokuva ennen kuin pystyy sanomaan onko leffa hyvä vai ei.

 11. Brändinrakentaminen on yhtä vaikeaa vanhalta ja huonolta kuin tyhjältä pohjalta. Tuossa harmaudessa riittää ainakin vähäksi aikaa työsarkaa. Odotamme siis mielenkiinnolla ja pidämme peukkuja, että hommalle on varattu riittävästi resursseja. Tsemppiä.

 12. Myös uutiset noteerasivat tänään Sataman. Ihmettelen vain, miten kaksi yksittäistä osakkeenomistajaa voi nostaa firman arvoa? Minä kun luulin, että asiantuntijafirman todellinen pääoma olisi jossain muualla kuin osakkeissa.

 13. Netin värimaailma tuntui vielä hieman haalealta, mutta sunnuntaisen hesarin duuni-ilmoituksen värit olivat hienosti kohdallaan.

  Odottelemme mielenkiinnolla :)

 14. Pni, niinpä.

  Ja vielä kun niitä hoidettaisiin hyvin..

 15. Minä, joka olen perin lehdetön nykyään, en ole printtimainontaan törmännyt. Pitänee pitää simmut auki.

  Ja Niklas, jos ei hoideta, niin olen olen ymmärtänyt että ne voivat äänestää jaloin.

Comments are closed.