Galleria taidesupermarket

Taidesupermarket PikassoPoikkesin kotimatkalla tänään ovensa avanneessa taidesupermarket Pikassossa jossa kokeillaan kuvataiteen tuomista lähemmäksi tavallista ihmistä.

Taideputiikki on hauska kokemus. Taidetta löytyy hyllyiltä, laareista ja jopa kylmälaitteista. Ja aika mukavan näköistä taidetta. Ainakin osa. Mielestäni.

Mutta.

Vaikka taidesupermarketissa on kassa (neiteineen), runsas valikoima teoksia ja esillepano perin idearikas sekä mielenkiintoinen, on fiilis kuitenkin sama kuin menisi galleriaan katsomaan näyttelyä. Ainoa ero galleriaan on se että Pikassossa kaikista teoksista riippuu iso hintalappu.

Voi olla että taiteentekijöiden näkökulmasta kauppa on jotenkin erilainen ja mielenkiintoinen konsepti, mutta minä en ainakaan tuntenut taiteen lähentyvän tavallista itseäni. Ehkä syy on hinnat jotka eivät oikein vastanneet mielikuvaa supermarketista. Öljyvärein koristeltu pahvinen kuuden munan munakotelo kolmellasadalla eurolla ei oikein poista elitistisyyden tuntua.

Kaiken kaikkiaan Pikasso on mielestäni kiva, paljon medianäkyvyyttä kerännyt, galleria jossa taiteilijat ja mainostoimisto Bob myyvät taidetta taiteen keinon. Olisi kiva nähdä enemmänkin näin mielenkiintoisia ja monipuolisia näyttelyitä.

Päivitys: hs.fi:ssä jutellaan taidesupermarketista.

Published

4 comments

  1. Tämä pitää käydä katsastamassa. Missä kohtaa Helsinkiä liike sijaitsee? Webbisivustoa?

  2. En löytänyt sivustoa, mutta putiikki sijaitsee Albertinkatu 29:ssä ja on auki tämän kuun loppuun.

  3. Forssassa (miksi ihmeessä siellä?) oli 80-luvun lopussa valtava taidesupermarketti. Seinällä roikkui sulassa sovussa Miróta, Dalia, Kleetä ja Vasarelyä. Kauppa oli vanhassa tehdasrakennuksessa. Siellä oli isot ikkunat, ja valkoiset seinät. Kaiken kruunasi pehmeä hissiklassinen, vain ostoskärryt puuttuivat.

  4. Pikassossa ei mielestäni soinut mitään taustahissimusaa. En ainakaan muista semmoista kuulleeni.

    Vaan tänään keksin miksi Pikasso on supermarket. Se on se että siellä ei voi tinkiä. Kun makkara on halpaa kuin makkara niin siellä ei tingitä. Kodinkoneliikkeessä asia on ihan eri. Siellä tingitään.

    Voiko galleriassa tinkiä? Ei ole tullut sellainen mieleenkään.

    Keksinköhän sittenkään mitään? En kai.

Comments are closed.