Ja mitäs täällä valokuvataan?

Jos minä pitäisin listaa suosikkirakennuksistani olisi Battersea Power Station top vitosessa. Olisi ollut siitä lähtien kun ensimmäisen kerran näin sen levyn kannessa. Hyvä kuva ja mielenkiintoinen juttu, Kasasta.

On poliisi minultakin tullut kyselemään henkilöllisyystietoja ja syytä kuvaamiseen. Olin ottamassa kuvia kotikylän päiväkodin palosta. Kello taisi käydä iltakymmentä, kai. Pimeätä ainakin oli. En minä muuten paikalle olisi tullutkaan ellen olisi sattunut olemaan vapaapalokuntalaiskaverini kanssa liikenteessä.

En ehtinyt montaakaan kuvaa ottaa kun poliisi oli jo ihmettelemässä. Kerroin miksi olin paikalla ja näytin paperit. Ai sinä, sanoi poliisi. Tunnisti. Semmoista se oli, elämä pikkukylässä. Tosin nykyään siellä ei pahemmin poliiseja näy. Tuskin tunnistaisivat enää.

Tuhopolttajat kuulemma tulevat usein paikalle ikuistamaan tuhotyönsä, kertoi poliisi. Itse epäilin paikallisia teinixejä. En edes muista saivatko ketään kiinni.

Lentokentällä kerran tuli amerikkalainen turvamies kieltämään valokuvauksen. Tottelin, mutta huomautin kuitenkin että tämä on Suomi, ja täällä saa kuvata lentokentällä. Ei niitä jotka matkaavat USA:han, sanoi mustaan pukuun sonnustautunut amerikkalainen ja siirtyi jonnekin sivummas väijymään. Tämä tapahtui 90-luvulla. Mitäköhän se kuvitteli? Ehkä kaverin saattaminen lentokoneeseen olikin vain peitetarina ja oikeasti olin ajatellut syöstä ameriikan hallituksen vallasta. Tai jotain.

Published

2 comments

  1. Flight Forumilla keskustelua luvallisesta lentokenttäkuvaamisesta. Vartijat ovat esimerkiksi väittäneet ASEM:in aikana sovellettavan kuvaamiseen erityisiä lisäpykäliä…

  2. Jos kerran sanovat että lisäpykäliä on käytössä, voisivat samalla kertoa mitä pykäliä ne ovat. Voisi sitten tarkistaa että onko sellaisia pykäliä oikeasti olemassa.

Comments are closed.