Minne

fiat

Fototorsdagens sjuttonde utmaning är ett minne/att komma ihåg. Egentligen hade jag tänkt gräva fram ur skolådan en bild jag tog med supersamplern på min mormor lite innan hon gick hädan. Men det fanns redan en och annan död släkting och grav bland de bilderna anmälda till veckans utmaning. Det får bli något annat, tänkte jag.

Det blev en bil.

Den lilla bilen såg ut som om den flyttats med tidsmaskin från åtminstone trettio år tillbaka till en helt fel punkt i tiden. Jag kommer ihåg att jag faktiskt tänkte på fototorsdagen när jag för fem dagar sedan tog bilden av Fiaten, där den stod, bara ett par kvarter från var jag bor. Tankarna kretsade kring en idé om att denna bild skulle vara perfekt i en utmaning om minnen eller något sådant.

Allt går jag och tänker på.

Published

7 comments

  1. Min morbror hade en likadan bil när jag var barn. En gång fick vi skjuts från Loimaa till Helsingfors. När vi åkte förbi den gamla kyrkan, berättade morbror en historia från den tiden då kyrkan byggdes. Det var en gubbe som hette Prättäkitti (eller det kan ju hända, att det var en gumma också, jag kommer inte ihåg så noga). Han spådde att kyrkan skulle brinna tre gånger och tredje gången den brann skulle alla människor som var i kyrkan bränna med! Och det hemska var att kyrkan då på 60-talet påstås ha bränt redan två gånger. Historian skrämde oss barn ordentligt!

    Din minnesbild grävde fram ett annat minne, som jag nästan hade glömt. Mycket effektivt!

Comments are closed.