Sumua ja kuumetta

Piti kirjoittamani muusta, kuten sumusta tai kuumeesta. Mutta sisäinen nörttiyteni ohjasi minua kirjoittaman Firefoxin oudosta ja perin ärsyttävästä pienestä kauneusvirheestä.

Olen jonkin aikaa yrittänyt virittää skrubun linkkejä niin että kuvilla ei olisi mitään viivaa tai muuta linkkitunnistetta. Mutta jotenkin oudosti niitä vaan aina ilmestyy. Firefoxilla. Safarilla homma toimii kuten pitääkin.

Tai. Ei aina. Vaan joskus. Joskus kuvan alle ilmestyy viiva ja hover-efektinä oleva taustaväri. Joskus viivaa ei ilmesty eikä hoveri näy.

Esimerkkinä kirjoitukset Blue planet ja Viikkovitonen 37- 06, joissa molemmissa kuva on linkki mutta joista ensin mainitussa on kuvan alla viiva ja jälkimmäisessä ei. Firefoxittomille tässä kuva viivasta ja näkyvästä hoverista.

No tänään sitten erinäisten testien ja kokeiluiden jälkeen tajusin että viiva kuvan alta ei katoa kertomalla tyylitiedostossa selaimelle että älä näytä viivaa kuvien alla. Yritin tätä monella eri tavalla, kuten Älä näytä viivaa, .Älä_NÄYTÄ_VIIVAA!, älänäytäsitä.viivaa.perkl., #Älä.jaksa:näyttää, mainitakseni jokusen.

No eihän siinä mikään auttanut. Viiva näkyy yhä vaan. Paitsi, ja tämäpä on outoa, kun kuvan floattaa oikealle. Eli käsky teippaa kuva oikeaan laitaan on Firefoxille samalla myös älä näytä viivaa.

Saatan kirjoittaa sumusta ja kuumeesta joskus toiste.

Päivitys: Tomi antoi korjausvinkin, joten homma näyttäisi olevan hoidossa nyt.

Published

12 comments

 1. Laittamalla kuvalle display: block saattaisi auttaa ainakin toisessa tapauksessa. En ole tutkinut sinun CSS-tiedostoasi, jotta tietäisin oletko jo laittanut sitä.

 2. operallakin näkyy viiva ilmeisesti niissä kohdissa missä firefoxillakin, muttei hovereita.
  tosin en ole vielä päivittänyt uusimpaan versioon.

 3. kew: Mäkin Opera 9.02 ainakin toimii samoin kuin Firefox.

  Tomi: Tuota en olekaan kokeillut. Sehän näyttäisi toimivan. Kiitos paljon.

 4. Taisitkin jo keksiä tämän, mutta linkeille määrittämäsi border-arvo periytyy myös kuvalle. Se voidaan estää helposti:

  .entry a img { border:0; }

 5. Kokeilitko ihan oikeasti noita tyylejä niin että niissä oli ääkkösiä? Se saattaapi olla huono idea. Mikäli display: block korjaa tilanteen niin fine, tulipahan vaan mieleen ;-)

 6. En minä niitä tuolleen oikeasti kokeillut. Kunhan nyt vaan kirjoitin juttuun silleen hauskasti.

 7. En koittanut !importantia ja koska homma on nyt hoidossa en taida kokeillakaan.

Comments are closed.