Ex tempore, o myalgia

Ravioli

Kuvassa on puolivalmista raviolia. Pastataikinassa on pinaattia, siksipä se on niin vihreätä. Täytteenä kanttarellia, pekonia, vuohenjuustoa ja tuoretta basilikaa.

Vaikka tarjoilussa käytetty kastike oli ehkä hiukan turhan mausteista, väittäisin kokonaisuuden kuitenkin olleen ihan onnistunut. Tosin ensi kerralla taidan tehdä tämänkertaisesta täytteestä kastikkeen ja keksiä jotain muuta raviolien sisään.

Tämän ex tempore aterian pastataikinan vaivaaminen väsytti käden, ja koko käsivarren (sekä osan olkapäätä [ja vähän tuolta jostain lapaluiden välistäkin]), niin, että yöllä oli otettava särkylääke että sai nukuttua. Voi nörtin hiirikättä.

Valokuvatorstain kahdeskymmenes haaste: ateria.

Ps. Google Notebook on kätevä työkalu reseptien keräämiseen verkosta.

Published

8 comments

  1. Ai tää olikin pastanjauhantaa? Vaikuttaa vaivan arvoiselta.

  2. Kyllähän se oli vaivan arvoista. Ja pysyy lihasmuistissa vielä jonkin aikaa :)

  3. Miten ihmeessä sä ton onnistuit tekemään? Miten sulla se kone oikein oli kiinnitettynä? Se kuuluu olla oikeakätisillä niin, että kampea väännetään pöydän oikean reunan ulkona. Mä väännän pastakoneella askartelumassaa jonka sitko on luokkaa kymmenen – 12 kertaa kovempi kuin noilla ja ihan törkeitä määriä kerrallaan kun sotken esim. noin kilon verran maasoja väreiksi kerrallaan. Jokainen värierä menee semmosen 20-25 kertaa levynä koneen läpi. Ikinä ei tosta ole käsi kipeytynyt enkä kyllä itseäni missään menisi laskemaan atleetiksi.

    Ruoka näyttää ja vaikuttaa loistavalta. Njam. Meillä vaan ei ole yhtään pastakonetta jota voisi käyttää ruuanlaittoon kun nää on kaikki omassa tai kurssilaisten käytössä Fimolla ja Cernitillä sotkettuja :D

  4. Ei käsi kipeytynyt siitä mankeloinnista vaan taikinan vaivaamisesta, junou koko se prosessi jossa jauho, kananmunat, öljy ja sen semmoinen sössitään kasaan (ennen kuin taikina laitetaan jääkaappiin lepäämään 30-60 minuutiksi). Se oli yllättävän raskasta puuhaa.

  5. Onpas mukavasti erilainen ateriakuva. Pirteä. Ja geometrinen, se on aina hyvästä!

    Ei varmaan sais sanoa, mutta tällä kertaa oli hieman puuduttavaa selata läpi tuota valokuvatorstain listaa.

  6. Pastaverhot! Aluksi joustavat avata ja sulkea, myöhemmin muistuttavat enemmän liukuovia. Vaihdetaan ennen viimeistä käyttöpäivää.

Comments are closed.