Ylen tuubia kamaa

Internetissä videoita tarjoava YouTube on käyttänyt massiivisesti Yleisradion tuotantoa sivuillaan, sanoo Yleisradion hallintojohtaja Jussi Tunturi.

YLE uutiset

YouTube on käyttänyt? Hassusti sanottu. Jos se onkin typo? Jos sen pitikin olla näyttänyt? Mutta ei se ole niin. Tuleeko tuosta sitaatista semmoinen fiilis että JT ei ihan tunne YT:n toimintamallia? Saattaa hyvinkin tulla.

Published

3 comments

  1. Äijä on varmaan sitä sakkia, joka luulee internetiin pääsyn edellyttävän sellaisen sinisen E:n työpöydällä.

  2. “Tunturi ei lähde arvioimaan, voidaanko palveluun tekijänoikeuslain alaista materiaalia alun perin vuotaneita ihmisiä jäljittää.”

    Vuotaneita? Onko tämä yritysvakoilua? Mitäs vuotamista se nyt vaatii, että lataa videopätkiä palveluun?

    “Ennen kuin YouTube voi uhata ketään, sillä pitäisi olla omaa tuotantoa tai jakelusopimuksia. – Nykyinen tilannehan on pitkälti laiton, Tunturi muistuttaa. ”

    Uhata? Laiton? Pitääkö pelätä uhkaavaa tuubia? Jos palvelussa on “luvatta” ladattuja videoita, onko koko palvelu laiton?

    Jutusta on hankala sanoa tarkalleen, mikä on Tunturin puhetta ja mikä toimittajan referaattia. Siinä mielessä Skitson kommentti on harvinaisen älykäs. Älykkäitä kommentteja kannattaa kirjoitella. Ne jättävät älykkään vaikutelman.

Comments are closed.