Mitäs ennen luettiin?

Mitäs ennen luettiin kun ei ollut salakuunneltua.fi? No, vähän vastaavaa matskuahan oli Hesarin Erikoinen Tapaus -palstalla. Lueskelin sitä aikanaan lehden verkkosivuilta. Nyt se ei löydy saitin navigaatiosta, mutta onneksi ystävämme Google osasi opastaa oikeaan osoitteeseen.

Lähetin palstalle kerran yhden tekstin. Siitä on noin kolme ja puoli vuotta. En tiedä julkaistiinko sitä koskaan. Silloin ei ollut minulla blogia. Nyt on, joten julkaisen tämän nyt tässä:

Bussissa talvella 2002, matkalla töistä kotiin. Pari riviä edempänä puolityhjässä bussissa istuu noin kymmenvuotias poika isoäitinsä kanssa. Kaksikko keskustelee jostain. Poika käyttää oikein miehekkäitä voimasanoja ja huomaan kuuntelevani selitystä liian pienestä viikkorahasta. Isoäiti pysyy rauhallisena kuin viilipytty ja tokaisee jotain tyyliin: “Mutta kun et itse siivoa huonettasi, niin äitisihän voisi lopettaa viikkorahan maksamisen kokonaan”, johon poika vastaa, ääntään kohottamalla, samalla hiljentäen koko bussin: “No millä helvetillä mä sitten elän?!”

Ja sitten onkin aika lähteä blogimiittiin.

Published