Pari huomiota

Tänään vaihdoin vanhan Welho pro -liitymän/kaapelimodeemin modernimpaan/uudempaan. Parempi myöhään, kuin vielä myöhemmin, olisi loppunut internet kotonani muuten kuukauden vaihteessa. Johan tuolla vanhalla on porskuteltu semmoiset kahdeksisen vuotta.

Vaikka jouduinkin odottelemaan aika pitkään Welhon palvelupisteessä Sanomatalossa, oli palvelu todella osaavaa, joustavaa ja ammattitaioista. Siitä plussat sille firmalle.

Hyvä palvelu lämmittää mieltä aina. Propsit Welholle, vaikka odotusaikaa saisivat yrittää oikeasti lyhentää. Ihan oikeasti.

Alkossa, jossa en tietenkään ostanut kuin pienen kivennäisveden, maksoin ostokseni ensimmäistä kertaa muovirahaan istutetulla sirulla.

Kortissa jossa on niin luotto- kuin pankkikortti, maksupääte tarjoaa aluksi vain luottokorttimahdollisuutta. Pitää ymmärtää painaa merkitsemätöntä nappia joka valitsee muovirahasta pankkiversion. Sitten valinta pitää vielä ymmärtää hyväksyä napilla, jossa myöskään ei lue mitään. Tottahan Alkossa oli laitteeseen liimattu Dymotarrat, mutta ei se mitenkään helppottanut käyttöä. Onneksi kassa opasti mitä pitää tehdä.

Kun maksu oli suoritettu tuli hyvä fiilis. Ei turhia allekirjoituksia. Vain kuitti ja pääsin lähtemään kivennäisvesipullo repussa iloisesti hölskyen. Näinhän sen pitäisi olla.

Sinänsä kätevää, mutta kuitenkin hämmentävän vaikeakäyttöistä. Eikö nyt tuohonkin olisi voinut kehitellä helppokäyttöisempää laitteita?

Published

8 comments

 1. Welho ja odotusaika? Mikä ihme se sellainen on? Minulle ne soittivat ja kysyivät haluaisinko seuraavana päivän ilmaiseksi uuden modeemin ja liittymän, pari kuukautta ilman veloitusta ja vielä digiboksin kaupan päälle.

  Mutta joo, palvelu siis pelaa.

 2. Henri: Puhelinmyynti onkin niin eri juttu kuin kivijalassa asioiminen.

  kervå: Eiku ‘pullo kivennäisvettä’ tarkoittaa tässä tapauksessa vain juotavaa, ilman mitään sen kummempia referenssejä ulkonäköön tai edes määrään.

 3. Olen niin hidasoppinen, etten vielä toisellakaan Alko-käynnillä osannut mokomaa maksuvehjettä käyttää! Kovasti ihailin sitä myyntimiestä, joka on onnistunut myymään Alkolle noin uskomattoman kömpelönkamalan värkin! Hollannissa oli jo monta vuotta sitten kassoilla käytössä maksuvempaimet, joiden käyttö oli sikahelppoa noihin verrattuna!

 4. Voi olla että minullakin menee sormi suuhun seuraavan kerran Alkossa. Tai parturissa, jossa on samanmoinen vehje.

  Jotenkin luulisi että on järkevää suunnitella laite jonka avulla ihmiset helpommin eroavat rahoistaan (=nopeampaa maksamista =enemmän maksutapahtumia/tunti =kannattavampaa bisnestä).

 5. En sitten lopulta raaskinut luopua Welhon s-postistani, vaan tilasin sen hitaimman ja halvimman liittymän ihan vain postiosoitteen säilyttääkseni, vaikka tällä erää piuhapoliittisista syistä käytänkin nettiä Elisan ADSL:llä! Mut jos vaikka joskus remontteerais kämpää niin, että welhon saisi Spögejen huoneeseen (tahtovat kiinteän piuhan), niin itse sitten voisin surffailla langatta missä sattuu kuten nytkin.

  Asiakaspalvelu oli jouhevaa. Aamulla kirjoitin sähköpostia sekalaisista haaveistani, päivällä soittivat perään ja äsken poika toi uuden modeemin. Erittäin sujuvaa!

Comments are closed.