Pim, yllättäen oletkin toisaalla

Mikä on hyvä tapa tappaa lukijoilta kommentointi-into yhdessä palvelussa, mutta samalla lisätä toisen palvelun kävijämäärää?

Eiköhän se ole sitä, että kun kommentoi yhdessä palvelussa olevaa artikkelia ja huomaakin kommentin tulleen julkaistuksi ihan toisessa palvelussa.

Ainakin minulla lopahti ihan alkuunsa into kommentoida digitodayn juttuja kun huomasin kommentoinnin jälkeen (tai “Lue kaikki kommentit” -linkkiä klikatessa) joutuvani, ilman mitään ennakkovaroitusta, pois digitodayn sivuilta: pim, olin taloussanomissa, kuten myös kommenttini.

Hyi hitto! Harvinaisen epämukavaa. Enpäs muista koska olisin viimeksi tuntenut itseni näin pettyneeksi tai huijatuksi, epävarmaksi. Ahdistavaa. Mihin muualle olen samalla nyt sitten kommentoinut? Näkyykö kommentti digitodayssa ollenkaan?

Arvostukseni digitodayta kohtaan laski huimasti. Eikä taloussanomatkaan nostaneet pisteitään tämmöisellä stuntilla.

Kaiken tämän lisäksi tulin huomanneeksi että digitoday tarjoaa kommentointimahdollisuutta “Valitettavasti hakemaasi uutista ei löytynyt” -sivulla.

Jos sivulta klikkaa “Aloita keskustelu tästä”, saa eteensä hesarin logolla varustetun sivun jossa kerrotaan “Hakemaasi sivua ei löytynyt”. Vaan jos kirjoittaa kommentin, ilmestyy se taloussanomiin, näkymättä kuitenkaan digitodayssa.

Ei ehkä ihan täysin loppuun asti ajateltu viritelmä.

Päivitys: korjasin linkin uutiseen jota ei ole.

Published