Firefox 2 ja näkymättömät sivut

Outo juttu. Uusi Firefox on ryhtynyt omin päin sensuroimaan sivuja. Tämä puhtauden perikuva jättää näyttämättä sisältöjä ainakin sellaisille irstailulle kuten koko uusi eduskunta.fi, taloussanomien keskustelu (muu sisältö näkyy kyllä) sekä osa MTV3:n ohjelmatiedoista.

En ymmärrä. Safarilla mainitsemani palvelut toimivat moitteettomasti, tai niin moitteettomasti kuin miten ne ovat suunniteltu toimimaan. Joka nyt ei aina ole mitenkään erityisen kaunista tai toimivaa. Mutta kuitenkin…

Jotainhan sieltä pitäisi tulla selaimeen asti. Ja jotainhan sieltä tuleekin. Lähinnä html ja head -tagit sekä niiden lopetukset. Eduskunnalta myös meta refresh (joka ei refreshaa), MTV3:lta tulee frameset ja jotain metadataa ja taloussanomilta meta refresh…. hmmm… onkohan tässä havaittavissa…? Taitaapa olla.

[kuvittele tähän internetsurffauksen ääntä]

Näyttäisi siltä että meta http-equiv=”refresh” ei toimi. Onkohan tämä nyt jokin Firefoxin huijauksen estosta johtuva feature? On kuin olisin asentanut RefreshBlockerin, mutta ilman infolaatikkoa.

Aika eksoottista. Töissä nimittäin sama versio Firefoxista, samalla käyttöjärjestelmäversiolla toimii moitteettomasti mainitsemillani saiteilla.

Mitenköhän tämän saa korjattua kuntoon?

Published

4 comments

  1. Hahoh! Sehän se oli. Olen näköjään epähuomiossa kytkenyt sen päälle. Kiitos vinkistä.

Comments are closed.