Erään leffakäynnin huomioita

Uusittu Finnkinon ns. palvelu, häviää edelliseen verrattuna selkeydessä. Kaipaan edellistä. Se tuki nimenomaan informaationhakua. Kai tähän uuteenkin tottuu. Pitää vaan oppia katsomaan kaiken bling-blingin ohi. Onko tämä nyt sitä elämyksellisyyttä? Tämä versio tuskin pärjää hyvin.

Mikä on leffateatterilla navigaatiossa erona kohdilla “ohjelmisto” ja “elokuvat”? Eivätkös elokuvat ole nimenomaan ohjelmistoa?

Hmm… olisikohan parempi vain seurata RSS-syötettä? Ei näköjään, koska ainakin netvibes herjaa sen olevan epävalidi. Ai, eiku se johtuukin varmaan siitä että tätä kirjoittaessani Finnkino tarjoaa erroria: Couldn’t connect to SQL Server on fkfiwebdb01.

Vanha tunnus ja salasana ei enää toiminut uudella sivustolla. Ei hyvä. Mutta minkäs teet: ja eikun rekisteröitymään uudestaan. Mieluummin varaan liput netissä kuin tuhlaan aikaani jonottamiseen. Samasta syystä käytän verkkopankkia.

Lipun ostaminen on hyvin piilotettu, tai ainakaan sitä ei tuoda mitenkään selkeästi esiin, ja oletuksena on nolla lippua. Mitä järkeä siinä on?

– Päivää, ostaisin lipun elokuviin.
– Kas, tässä olisi teille nolla lippua.
– Kiitos.
– Virhe! Te teitte virheen! Ette voi ostaa nollaa lippua!
– Öh?

Mutta kun sitten viimeinkin pääsin valitsemaan istumapaikkoja olin positiivisesti yllättynyt. Täällä oli mielestäni tapahtunut muutos parempaan. Hyvä niin.

Onkohan se Finnkinon mahdollisesti säästöjä tuova uusi digiprojektori vai lähes monopoliasema pääkaupunkiseudulla joka on nostanut leffalipun perushinnan 11 euroon?!

Kuten jo on pitkään ollut tapana, on kaikki mahdollisuudet alennuksiin käytettävä. Esimerkiksi näin: kun ostetaan haetaan leffaliput, ostetaan samalla sarjaliput. Ennen sen on voinut tehdä kätevästi.

– Moi, mulla on varaus numerolla 123456, ostan samalla sarjalippupaketin ja maksan nää leffaliput siitä.

Nyt on prosessi muuttunut.

– Tota. Ai sarjaliput? No, ne sun pitää ostaa ensin. Ja sitten kun mä oon myyny ne, niin mä sitten pyydän varausnumeroa uudestaan.

Tai sitten tiskin takana oli joku n00bie, mutta sain kyllä sen kuvan että vanha, asiakkaalle kätevä, tapa on menneen kesän lumia. Harmi. Vaikka jotenkin siinä on jotain retroromanttista, vähän samaa kuin jos Alko avaisi jonnekin myymälän joka ei ole itsepalveluputiikki vaan semmoinen missä tuimat, elämään kyllästyneet, tädit eivät oikeastaan haluasi myydä mitään. Sellainen kuin Keravalla oli silloin kun minä pääsin täysi-ikäisten ihmeelliseen maailmaan.

Alkolla retroromantiikka/-realisimi varmaan toimisi. Finnkinolla ei oikein.

Elokuvasaliin mennessä ei lippuja enää revitä. Portsareilla on nykyään laserpistoolit joilla sädettävät lipun viivakoodin. Piip.

-Ne ei repiny lippua, sanoi joku kun astuimme saliin, nythän voi tän leffan tulla kattomaan uudestaan.

Jep.

Koko elokuvan ajan vieressäni oleva mies toisti “No, huh huh”, kuin olisi saanut mainostuloja www.fi:ltä. Vaikka kyllähän se toisinaan kiroilikin. Kai se oli sitä suomalaisen ymmärtämistä. Voi perkele. No, huh huh. Tai ehkä huhhuhuilun aiheutti kaikki se nolous ja myötähäpeä joka loisti valkokankaalta.

Itsekin ajattelin pari kertaa “no, huh huh”. Ääneen en sanonut. Naurahdin tosin pari kertaa, vaikka ei se Borat nyt niin erikoinen ollut.

Published

10 comments

  1. Eipä tarvinnut kauan Finnkinon uudella sivustolla pyöriä, kun tuli vastaan ensimmäinen saakelin epäilyttävä ominaisuus sivuston sisäänkirjautumisjärjestelmässä. Ja viiden minuutin kaivelullakaan en löytänyt mistään yhteystietoja, joihin voisi tuon virheen ilmoittaa. Lopulta piti varata liput leffanäytökseen, että saisi sähköpostivarmistuksen mukana jonkinlaisen sähköpostiosoitteen, johon voisi valituksen osoittaa.

  2. Et viitsisi valaista meitä, että mistä epäilyttävästä ominaisuudesta on kyse?

  3. Tuon uuden järjestelmän käyttöehdoissa sanottiin, että käyttäjä “voi halutessaan rekisteröitymisen yhteydessä kieltää tietojensa käytön ja luovuttamisen suoramarkkinointiin.” En minä sellaisen ruksin paikkaa sitä kaavaketta täytellessäni löytänyt.

  4. Ai sitä joka on siinä sähköpostin ja katuosoitteen välissä, jossa lukee “Kiellän tietojeni käyttämisen ja luovuttamisen suoramarkkinointitarkoituksiin.”?

  5. Ja se löytyy nyt näköjään myös asetuksista, viesti sen puuttumisesta on siis mennyt perille. Väitän nimittäin, että kyllä minä sen noin ilmeisestä paikasta olisin huomannut, jos se siinä olisi aiemmin ollut.

  6. Pni: Pistän sulle sähköpostia asiasta. Kun/jos Finnkino saa tuon mokansa korjattua, niin sitten siitä viitsi jo puhuakin. Eipä tuo välttämättä mitenkään vakava homma ole, mutta nolomman puoleinen moka kuitenkin.

Comments are closed.