En liten tanke utan större resultat

Ibland undrar jag vad det skulle ha blivit av mig om det funnits internet, så som den finns idag, när jag var elva eller tolv år ung. Då jag hade min Commodore 64.

Men desvärre har jag inte kommit fram till något resultat i mitt funderande. Kanske det kommande året presenterar mig med nya saker att tänka på.

Published

1 comment

  1. Då när jag var tolv fanns det redan digitaliska grapevines d.v.s. bbs-burkar och liknande som inte var så hemskt olika som Usenet o.s.v. Det var nog en så annan värld att man kände sig ganska utanför jämfört med skolkompisarna som troligen gjorde normala saker som hemfest, fredagskännit på Espan och nya pojkvänner varannan vecka när jag höll på och spela och diskutera “fiffiga saker” med människor (åfta äldre än jag) som jag kanske hade aldrig sett förut.

    Jag har faktiskt en och annan gång funderat på hur mitt liv (och särskilt pubertetet!) hade gått om jag hade levt “på riktigt” och inte “digitalt” så som jag gjort hela mitt liv (känns det). Jag tror att det inte skulle ha gått så bra som det gick till slut. Att kunna uppskatta nerds är kanske det bästa av allt :-)

    Okej, det negativa: med sociala kunskaper är det lite si och så, men det ser man inte på nätet.

Comments are closed.