Hygieniatuoteterroristi ihmettelee

Pitääpä vielä jatkaa tätä lentoihmettelyä. Kas kun eilen sitten lensin takaisin, jouduin monen muun ohella ruumiintarkastukseen. Taitaa metallitunnistin olla viritetty hiukan herkemmäksi Kittilässä kuin Helsinki-Vantaalla. Ja vaikka nesteet olivat pakattu tasan niin kuin Helsinki-Vantaan henkilökunta näki parhaaksi tullessani, sain siitäkin moitteita. Ulkomailla olisin kuulemma joutunut pulaan. Kiitos kiitos. Tunsin itseni jotenkin… tai en tuntenut. En tuntenut oikeastaan mitään. Paitsi että harmitti. Hammastahna- ja deodoranttiterroristia harmitti.

Myöhemmin lentokoneessa “boarding completed”-ilmoituksen jälkeen alukseen tuli vielä jokunen matkustaja. Yksi jäi selvästikin ilman istumapaikkaa ja tyyppi jäi koneen eteiseen odottelemaan. Siinä sitten kenttähenkilökunnasta yksi mies, lentoemot ja istumapaikaton matkustaja keskustelivat hetken ja vips, tyyppi sai paikan ohjaamosta. Ohjaamosta!

Hygieniatuoteterroristi katseli kuinka joku ei henkilöstöön kuuluva sai paikan ohjaamosta. Enää ei harmittanut ollenkaan: nyt pelotti vähän. Näinhän sen pitää mennä. Joku tulee myöhässä koneeseen ja saa paikan ohjaamosta. Mutta on kuitenkin hyvä että hammastahna ja dödö on minigrip-pussissa.

Pelko oli kuitenkin turha, koska lennon pahin tapahtuma oli kuitenkin vain Finnairin ns. sämpylä. Silti ihmetyttää yhä vähän.

Published

8 comments

 1. Mitäs ylibuukkaavat.

  Harmittaa kumminkin… paikka ohjaamosta on mun kategorioissa _palkinto_. Miks sellaisen saa, jos myöhästyy? Ei myöhään tulemisessa ole mitään palkittavaa. Epistä. :-(

 2. Joo, sitä kauheaa kylmää sämpylää minäkin noiduin taannoisella lennolla Hampuriin. Kun on olemassa ihania croissantteja, pasteijoita ja vaikka mitä, niin nämä tarjoavat jättisämpylän suoraan jääkaapista, kovana ja kylmänä.

  Toi ohjaamojuttu on hurja. Muistan joskus ennen 11. sept. lukeneeni Esa Saarisen kehuvan, että hän lentää usein ohjaamossa, kun tuntee lentäjät = vaimo on emo.

 3. Z: Sitä ylibuukkausta mekin ihmeteltiin. Mutta, kai se on sääntöjen mukaista.

  Pörrö: Jep. Ohjaamosta.

  Helena: Tämä ei ollut jättisämpylä, onneksi.

 4. Olkaa onnellisia sämpylästä. Alle 2-vuotiaat eivät saa mitään ruokaa koko lennolla jos ovat sylilapsia. Eikä meidänkään joululento kestänyt kuin kuusi tuntia. Et sillanen palvelu fiskillä…

 5. Ohjaamosta? Ette olleet onneksi Maarainhaminaan matkalla…

  (Koivulahden kipparit olivat ainoastaan kännissä, Maarianhaminan koneessa sen sijaan oli mukana lentäjien ex-kollega Pitkä-Jimmy. Mielenkiintoisia raportteja ja tietynlaista ajankuvaa.)

 6. Jag flög just före jul, fick inte ta med två tändsticksaskar på flyget men nog mina strumpstickor. Strumpstickorna är långa, vassa och av stål.

 7. Sen ohjaamon paikan sai todennäköisesti joku vapaalla ollut työntekijä. Ei sinne tuntemattomia päästetä ;)

Comments are closed.