Jossain ihan muualla

Unessani koko Ruotsin kuningasperhe (kavereineen ja tuttuineen) viettää joulua risteilyaluksella. Siellä olen myös minä. Ainakin hississä, en muista olinko muualla.

Unessa on myös leipomani outo kakku/leivitetty uunipihvi punaisella kastikkeella ruotsin kuninkaan kunniaksi. Kyseisestä kakusta/pihvistä tarjoan palaa Samuel L. Jacksonille, joka on etsimässä ruotsalaista lastenlaulua hyvin väkivaltaiseen elokuvaan. Tämä tapahtuukin sitten jossain päin Kanadaa, rähjäisessä valkoisessa parikerroksisessa puurakennuksessa: hotelli meren äärellä. Itse asiassa koko rakennus on laiturilla. Jackson kommentoi paikkaa elokuvamaisesti one-linerilla. En muista mikä se oli, mutta se oli hyvä. Jotain paikan kliseemäisyydestä. Jotenkin aika John Irvingmäinen paikka.

Tämän kaiken jälkeen seikkailen vielä pitkin Kanadaa lentokonein, autoin, vuoristoradion (juu, älkää kysykö) ja pitkin köysisiltoja yli syvien rotkojen. Otin unessani ehkä parhaimmat valokuvani koskaan ja muistan menettäneeni monta hyvää kuvausmahdollisuutta. Kyllä Kanada on hieno maa, sanoin unessa monesti. Lentokentät olivat avoimia kuin linja-autoasemia. Usein niihin pääsi rullaportain.

Published

2 comments

  1. Nuo sekamelskan ja epäjärjestyksen kaksoset olisivat varmaan pitäneet minun valvetiloistanikin.

Comments are closed.