14 comments

 1. Olisi varmaan käytännöllisempää hankkia ihan oikea jalusta. Ei niin, hienoja kuvia.

 2. Kuraattori: Ixuksellapa hyvinkin.

  Lauri: Onhan minulla jalusta, mutta en viitsi parin tulitikkuaskin kokoiselle kameralle semmoista raahata mukanani. Sitä paitsi vaihtehtojalustojen käyttäminen tuo kuvaamiseen haastetta ja mielenkiintoa.

 3. Jaahas. Just kun mä menin sanomaan Tonylle (Viidakon Kuvia), ettei Ixus tollasia ota. Vai onko uudemmissa malleissa lisätty tuo mode? Sillä tais olla kuuskymppinen.

 4. En osaa sanoa milloin tuo long shutter on ilmestynyt Ixukseen, mutta omassani (850 IS) semmoinen on (ja inttervepissä muuten lukee että kuuskympisessäkin pitäisi olla se myös). Ei tosin automaattisesti vaan se pitää kytkeä erikseen päälle. Nyt käyttöohje kouraan vaan ja menoksi.

 5. Olisikohan se aika viimein päivittää vanha Ixus500 uudempaan?

  Inspiroivia kuvia. Erityisesti sarjan toinen.

  Varsinkin tuossa koirapuisto(?)-kuvassa on jotain melkein hdr-kuvaukseen viittaavaa. Oletko jälkikäsitellyt paljon, vai noinko se Ixus osaisi laskea mitä osaa kuvista pitää valottaa enemmän ja mitä vähemmän?

 6. Ixuksen äly on tuskin auttanut valotuksessa. Long exposure on nimittäin manuaalinen valotus jossa aukko on aina täpöllä auki. Näitä kuvia valotin kaikkia 15 sek (ISO 80).

  Koirapuistokuvaa olen käsitellyt kaikkein vähiten: vain pieniä muutoksia kontrastiin. Muita kuvia olen säätänyt hiukan enemmän, kuten minulla on tapana, niin että kuvasta tulee mielenkiintoinen katseltavaksi.

 7. Ljusslingorna kommer från att jag flyttade på kameran innan den hade exponerat färdigt.

 8. Vad som slår mig är den stora avsaknaden av brus med sådär lång exponeringstid. Inte skulle du ha lust att hänga upp originalen någonstans?

 9. Nu finns det en länk till ett par orginalbilder, sist i entryn ovanom.

 10. Det var nog vad jag gissade. Vara bara tvungen att fråga då resten av bilden är så skarp. Trodde att det skulle inverka på hela bilden med såpas stora rörelser.

 11. Jag flyttade kameran mot mörkt, därför blev det inga andra märken än ljusslingor.

 12. Såja, nu kommer jag hit igen :)

  Snygga bilder. Ger en lite ny bild av Hietsu-området — och positivare!

Comments are closed.