Levyale

Kalamukissa on huomattu sama jota minäkin tavasin tänään, ymmärtämättä mitä ÄKT tarkoittaa sanoessaan että piratismin syy on piratismi.

ÄKT:n omasta tiedotteesta käy kuitenkin ilmi että musiikkipiratismi tässä tapauksessa tarkoittaa piraattilevyjen maahantuontia.

Samalla ovat sitten päättäneet aloittaa levyalen ja pistää pystyyn saitin nimeltä Levyale.fi. Saitilla voi vaikeasti selata läpi levyjä, joiden pitäisi olla alennuksessa ja katsella missä levyjä myydään (jos myydään, ne nimittäin voivat olla loppu, tai niitä ei ehkä olekaan kaupassa: “Levyale alkaa 10.1. ja kestää niin kauan kuin tavaraa riittää. Tuotevalikoima vaihtelee myymäläkohtaisesti.”)

Ihmettelen mitä hyötyä ÄKT:n, tai siis IFPIn, saitista oikeasti on?

Saitti ei kerro mitä levyt maksavat, joten sen suhteen siitä ei siis ole mitään hyötyä. Sieltä ei myöskään käy ilmi että onko levyjä oikeasti saatavilla, eli se ei ole informaatiota vaan dataa. Tämän nollatiedon lisäksi Levyale.fi on hankala käyttää. Kuka ihme jaksaa selata tuollaisia mieletöntä alasvetovalikkohässäkkää? Eikö ihan vaan listaus olisi ollut paikallaan.

Jos olisin ilkeä sanoisin että kyseessä on ehkä hölmöin saitti jonka olen vähään aikaan kohdannut.

Sen IFPI levyalesaitillaan kyllä viestittää, että musiikin myynti tässä maassa on ohjattu heidän toimestaan. Voimannäytös. Lihastenpullistelua.

Published

7 comments

  1. Mitä onkaan liikkunyt sen mielessä joka on päättänyt lisätä kaikki 477 artistia saman vetovalikon alle todettuaan sen olevan “paras mahdollinen ratkaisu™”?

  2. Minä kutsun näitä “idioottiserkkuratkaisuiksi”, sillä ne on luultavasti tehnyt toimeksiantajana hidasjärkinen, mutta reipas sukulainen, jolla ei ole todellista ammattitaitoa, mutta sitäkin enemmän intoa.

    Työstä on luultavsati maksettu koirankekseillä tai vähänkäytetyillä julkkisjuorulehdillä.

  3. pni: Joo, tai no otin sorsan auki ja laskin sieltä smultronin ja laskimen avulla. 477 niitä kuitenkin on/oli

  4. Heh, olipas tosiaan turhake tuo saitti. Hämmentävän runsaasti julkisuutta tuo levyale on saanut tiedotusvälineissä eli todennäköisesti ihan onnistunut kampanja. Seuraavilla kerroilla ilmainen mainos mediassa on kyllä vähän tiukemmassa.

  5. Henri: On tuosta maksettu joko koirankeksejä, juorulehtiä, lämmintä kättä tai kasettimaksurahaa, on siitä varmaan kuitenkin maksettu liikaa.

    ts: Epäilen että kun ÄKT taas vetäisee hihastaan tällaisen stuntin, saa se yhtä paljon ilmaista mainosta mediassa. Leipä ja sirkushuvit pitävät kansan sekä median tyytyväisenä.

Comments are closed.