Yhteisöllinen metahaku

Katselin hiukan skrubun tilastoja ja huomasin käynnin osoitteesta serph.com. Tuntematon osoite. Piti siis tutkia asiaa pikkasen.

Kyseessä näyttäisi olevan hakukone joka käy läpi erilaisia yhteisöllisiä palveluja ja blogihakukoneita. Taustalla häärii sama firma joka on tehnyt CrazyEggin.

Serph gathers these results from blog search engines, social media websites, social news websites and social bookmarking websites. This allows Serph to show you exactly what people are saying on the web right now.

serph.com/about

Eli hiukan (siis ihan vain todella vähän) samaa kuin mitä naapurin Bloggportalen tekee, mutta paljon laajemmin ja monipuolisemmin. Ja kivemman näköisesti.

Serph ei ole vielä auki laajalle yleisölle, ja on sen verran uusi tapaus ettei edes TechCrunch ole siitä vielä kirjoittanut. Mutta tottahan siitä löytyy juttua netistä esim. Unofficial SEO Blog: Serph To Take Over Social Media Search Soon, Web Worker Daily: Ask Serph, what’s the Buzz! tai Search Engine Journal: Social Media Meta Search Engine & Tracking Service.

Mielenkiintoista.

Published