Kuulen ääniä

Olen viime aikoina ruvennut kuulemaan ääniä. Tai oikeastaan siis vain yhtä ääntä.

Ensimmäisen kerran tämä tapahtui jonain iltana viime vuonna. En soittanut poppia, ja teevee oli mykistetty. Yhtäkkiä kuulen särisevän äänen. En kuullut mitä ääni sanoi, mutta peljästyksestäni toivuttuani tajusin että se on suomea. Siinä se surista höpötti jonkin aikaa ja lopetti.

Tämän ensimmäisen insidenssin jälkeen olen kuullut äänen jokusen kerran uudestaan. Mielestäni joka kerta puhe on ollut hiukan selvempää, vähemmän surisevaa ja häiriöistä.

Tänään ymmärsin aika paljon puheesta. Se puhui kuparilangasta, lähettimistä ja vastaanottimista. Otin jopa ja äänitin noin minuutin verran ääntä joka puhuu minulle: Ääni (mp3, 0:57, 113 kb)

Samalla tänään sain varmennettua että ääni puhuu minulle Airport Extremen kautta. Jopa silloin kun langaton tukiasema ei edes ole seinässä. Ja aika hyvin puhe kuulukin, paitsi silloin kun siirrän langattomasti poppia soittimeen, silloin puhe kuuluu hiljaisena surinana taustalla.

Mistäköhän tuo höpinä oikein tulee? Joku radioamatöörikö jossain virittelee jotain monsterilähetintä? Voisi lopettaa.

Published

4 comments

  1. Eeeei se mistään Airportista tule! Sun hammaspaikkaan asennettu radio on vaan vihdoinkin alkanut toimia ja tuo sulle nyt sanomaa muista sfääreistä. Mieltsii!

  2. Hammasapaikkaradioni siis säteilee ohjelmiaan poppikoneeseen joka huudattaa lähetyksiä niin korviini kuin myös nauhoituslaitteeseen (tässä tapauksessa kännykkä)? Tämähän on monimutkaisempaa kuin osasin kuvitellakaan. Kaipaan vanhoja aikoja kun radiot olivat täynnä putkia ja puhelimet kiinni seinässä johdoin.

  3. Lähetin on kuitenkin siinä mustassa helikopterissa, joka pörisee Taka-Töölön yllä.

Comments are closed.