Juu ei vaarin housut

Parisen viikkoa sitten uutinen EMIn mahdollisesta musiikin kopiosuojien poistamisesta verkkomyynnissä jäi pikkusen epäselväksi. Nyt molemmat lähteet kirjoittivat yhdenmukaisemmin.

Surullinen uutinen. Vaikuttaa siltä että firma yrittää kompensoida raportoidusti heikkoa menestystään viime aikoina. Huonolla menestyksellä tosin.

As a result, it’s not very clear to us why online music that is sold without DRM would need to cost more, but given the razor-thin margins in that market, a “no DRM tax” is quite likely to be passed on directly to consumers.

Ars Technica | EMI to Apple, Microsoft: Ditching DRM is going to cost you

Täältä meiltä päin kun asiaa katsoo on tilanne perin outo. Johan me maksamme ylimääräistä siitä että voimme siirtää musiikkia esim. tietokoneelle tai kannettavaan musiikkisoittimeen. Mehän jopa maksamme siitä että meillä on mahdollisuus siirtää musiikkia. Sen nimi on yksityisen kopioinnin hyvitysmaksu. Meillä Teosto siis jo tekee sen mistä EMI vain unelmoi.

Ylimääräinen maksu suojaamattomalle musiikille olisi siis kuin kaksinkertainen Teosto-maksu. Siitähän musiikin tuottajat pitäisivät. EMI-lisää, höylättynä suoraan kuluttajan selkänahasta, höyryävän lämpimänä. Nam.

No one seems to have told EMI that cheap and freely available music is more likely to quell piracy if it’s easy to get hold of online from popular legal download sites like iTunes, and that virtually everything with DRM has been pirated anyway.

bit-tech.net | DRM Free Music: Not as soon as you think

Eipä tässä sitten muuta tällä kertaa. Paitsi että Guardianista löytyi ihan mielenkiintoista luettavaa: Record labels lose out as bands become brands in fierce market.

Published

1 comment

  1. Joku taisi ehdottaa Suomen Teoston tyylistä järjestelmää myös Jenkkeihin, ja teollisuudenalan sisäpiiriläisten kommentit olivat enemmänkin tyyliin “Hulluutta”, “Kommunismia”.

    Vielä kun löytäisin lähteen tuolle.

Comments are closed.