Olivatko ne nyt sitten mainosvaalit?

Mitenkäs se nyt menikään? Ratkaistiinko vaalit mainostoimistoissa? Niin Joensuun ylioppilaslehti kuin Vee.fi kertovat meille mainostoimistot ja -budjetit.

Erottuivatko Vihreät (500 000 €) Taivaan avulla?

Auttoiko SDP:tä (900 000 €) se että pestasivat Dynamon ja veivät “Työväen presidentin” huippuohjaajan?

Oliko nimenomaan Bobin ansiota se, että Kokoomus (900 000 €) veti niin hyvän äänisaaliin?

Loiko PHS Keskustasta (1 500 000 €, josta 10 % nettiin) räväkän puheenaiheen joka muutti äänestyskäyttäytymistä?

Mitä yhden miehen mainostoimisto Myrskylyhty (en löytänyt linkkiä) teki niin oikein Perussuomalaisille (215 000 €)?

Minä en osaa sanoa. En tiedä.

Mikä ratkaisi vaalit? kysyy Iltasanomat Vaaliblogissaan itseltän, eikä vastauksessaan mainitse sanaa mainos kuin kerran. Toisaalta ei puolueitakaan mainita mainostoimistojen sivuilla, paitsi yhden.

Onkohan muuten joku kätevä jätkä/jätkätär jossain jo laskenut (on varmasti) tuottoa sijoitetulle pääomalle, ja ehkä jopa julkaissut esimerkiksi mainosbudjetin suhteen lisääntyneeseen tai vähentyneeseen puoluetuen määrään tai mikä oli voitetun tai hävityn paikan hinta?

Lisäys: Taloussanomat: Vaalipyykki ei pelota mainostoimistoja (via).

Published

2 comments

  1. Ratiossa kerrottiin näitä lukuja. Ainakin sellaisen olin kuulevinani, että Keskustalle kukin ääni olisi maksanut pari eukkaa. Kyllä ne sen paikan hinnankin sanoivat, mutta livahti ohi.

  2. Vai että ratiossa kertoivat. Kansallinen Ratioyhtiö kertoi internetissä että SDP menettää erinäisiä tukia neljän seuraavan vuoden aikana vähän yli kolme miljoonaa monikansallista. Ei ihme että puolueessa kuohuu.

Comments are closed.