Hem

Veckans tema för fototorsdagen är hemtrevlig, mysig.

För länge sedan, när jag jobbade som ledare på barnläger, hade jag med mig naturligtvis en hel del musik till lägret, närmast för min underhållning och ofta var det musik som de andra ledarna inte precis gillade. Förutom en. Att höra gammal Pink Floyd får en att känna sig hemma, menade han där ute på Kirjais. Eller något annat i samma stil. Kommer inte riktigt ihåg, det börjar vara så många år sedan.

Everybody got somewhere they call home

Roger Waters: Home

Bland den musiken jag har på min dator finns det 41 låtar som heter något med hem. Därtill måste det finnas en hel musik del som handlar om hem, men som då inte nämner hem i titeln.

Efter att jag tagit bort dubbletter, tripletter och kvadrupletter, dvs. samma låt av samma band (eller f.d. bandmedlem, ex. Pink Floyd låtar av Roger Waters) men inte låtar som är covers av andras låtar (liksom Nobody Home av London Philharmonic Orchestra), blev det kvar 34 låtar av 24 band eller artister.

Fyra låtar heter helt enkelt bara Home. Dessa är av Roger Waters, The Gathering, Dream Theater och sist men inte minst, från min senaste skivanskaffning, Magenta (vars skiva Home [och New York Suite] jag spelat riktigt flitigt den senaste månaden).

Att fotografera musik, ljud, är väl lite svårt. Tror inte jag har en endaste en bild på något sådant. Däremot har jag några bilder på sådana som skapar musik: The Flower Kings, live på Katalin i Uppsala 29.5.2004. Det får duga.

The Flower Kings live in Uppsala

Läs om konserten: Stardust we are, 31.5.2004.

Published

1 comment

Comments are closed.