Pääsiäisen leffakatsaus, osa 2

– Kumpi oli ensin: muna vai kana? kysyi kaveri leffan loputtua.
– Muna tietysti, vastasin ymmärtämättä mihin kysymys viittasi.

Kysymys tarkentui: faunin tytölle antama kitisevä kasvi. Kumpi oli ensin, Guillermo del Toro vai J.K. Rowling? Ei kumpikaan, tietenkään, koska Alruuna on esiintynyt myyteissä jo vuosituhansia.

Faunin sokkelo on eräänlainen, perin väkivaltainen, Liisa Ihmemaassa. Ahdistavaa todellisuutta, jossa paha on todella paha, ja julmaa todellisuudesta pakenemista satumaailmaan josta ei aina osaa sanoa onko se hyvä vai paha. Ei todellakaan mitään lällynlällyn Disney-tavaraa lapsille vaan aitoa eurooppalaista synkkää ja väkivaltaista satua. Silkkihanskat naulaan ja mässäilemään.

Olihan se hieno. Se kalpea ukkeli joka otti silmät käsiin ja katsoi on ehkä yksi upeimmista luomuksista jonka olen pitkään aikaan nähnyt. Mutta… niin, en osaa sanoa mikä elokuvassa oli, tai ei ollut, joka ei ihan napsahtanut kohdalleen. Ihan hyvä, vaan ei vavisuttava.

Tähtiä? Kolme.

Published

2 comments

  1. Kävitkö nappaamassa leffavinkin mun blogista? :-)) Hyvähyvä.

    Lopputulos sama täällä päässä: ei ihan mennyt kohilleen. Yleisössä monet itki lopussa, mä vaan kasasin kamat ja lähdin pois. Muistelin, miksi olin ylipäätään lähtenyt katsomaan tätä. Varmaankin siksi, että Birdy kehui joskus viikkoja sitten sen visuaalista voimaa. No joo. Olihan sitäkin.

  2. Huomasin kyllä sun kirjoituksen, mutta valinta ei ollut yksin minun. Pitihän se nähdä, oskareita ja kaikkea.

Comments are closed.