Jävla borstbindare och brohuggare

Disponenten ringde idag. Någon, eller några, sumprunkare har brutit sig in i förvaringsutrymmen på vinden. Även mitt lilla bås har brutits upp och rånats.

Det jag tänkte mig att skulle ha blivit stulet, ex. stereodelar och slalomskidor, finns kvar, men jubelidioterna har bökat igenom hela min vinylsamling och fört iväg ca 3/4 av av skivorna. Det svider nog lite. Inte för att jag lyssnade på dem, men för att det fanns några snärtiga rariteter bland både LP:na som singlarna.

Satans sillpackare. Gå med min förbannelse, må nålar alltid hamna under era naglar, må era sår varas och aldrig läkas, må regnet förfölja er i all evighet och hålla era fötter kalla och våta, må era ringmuskler förvittra och…

skurkar och banditer

Published

8 comments

 1. Det är för jävligt att det ska finnas såna skitbyxor. Då jag var lite yngre (eller ganska mycket egentligen) hade vi inbrott hos oss i Åbo. Inget speciellt värdefullt som försvann, men farsans vinkällare hade tömts, och sedan söndrats i närskogen när det tydligen inte smakade.

  Förbannade ungar…

 2. Nå det där var ju nog för jävligt. Skulle ens vandalerna ha den goda smaken att själva njuta av musiken så kunde man ens kalla det kulturambassadörskap. Men antagligen går de väl till nåt antikvariat. Eller i värsta fall en kirppis (vilken skam!). Hade du namntarror på skivkonvoluten?

  Sumprunkare var faktiskt ett ord jag inte användt på närmare tio år. Minns du den etymologiska bakgrunden till det ordet? Min gissning går till en svensk översättning av Liftarens guide till galaxen, för jag har svårt att tro att jag själv skulle ha hittat på ett så fint ord och spontant börjat använda det.

  Men fel är det ändå, och phittig skulle jag bli om det hände mej. Mina sympatier.

 3. llaurén: Inga namntarror, jag vill inte limma någo stuff på skivorna.

  Information om vad en sumprunkare är, finns på internet, t.ex. hos SAOB.

 4. Varkaat on useimmiten kai aika pirun tyhmiä. Mun kellarikomeroon on murtauduttu kerran, eikä sieltä viety mitään. Siellä oli ihan oikeasti rahanarvoistakin tavaraa (vielä silloin, ei todellakaan ole enää) mutta kun eihän ne jurpot näe mitä tavarasta x saisi jossain antiikkimarkkinoilla tms. Video- ja päivänvalolamppulaatikot ja vastaavat oli kyllä puhkottu huolellisesti, nääs jos joku vaikka säilyttäisi videoita tai päivänvalolamppua pimeässä kellarikomerossa…

 5. I huset jag bodde förut var det jämnt och ständigt inbrott i källaren. Jag fick redan när jag flyttade in rådet att inte lämna något som inte får stjälas i källaren.

  Och det lär inte skall vara sumprunkare och sillpackare utan knarkare som farit i väg med dina skivor. Men varför tog de inte alla? Det skulle vara intressant att höra vilka skivor som dög att stjäla och vad som inte dög.

  P.S. Sumprunkare och sillpackare… Inte var det någon Bellmantolkning av Cornelis som blivit stulen?

 6. jny: Sumprunkare i nedsättande ton, liksom.

  Alla singlar är borta oberoende vad det var för musik (lätt att bära bort, kanske?).

  Nästan allt som hade med Pink Floyd att göra strök, och det var inte få skivor det. Kvar lämnades ett par obskyra soloskivor som bovarna tydligen inte kände till (typ ett par Nick Mason, Richard Wrights Zee och några andra).

  De flesta klassikerna, i stil med Rainbow, Eagles och Oldfield strök, men inte Claptons 461 Ocean Boulevard.

  Jarre, Vangelis, Marillion och Pirkka-Pekka Petelius passade inte skurkarna. Inte heller de två Muppet Show skivorna jag äger. Eva Dahlgren dög inte, inte heller Ulf Lundells Den vassa eggen och Bellmanskivan Stolta stad finns kvar. Mina Fläskkvartetten skivor är är borta, förutom EPn Fläskbit.

  Det som är underlig är att Baghavan Das skivan AH (från 1972) (kommer du ihåg, Kimmens skiva, all you have to do is to open your mouth and say Ah…?) dög åt bovarna. Kanske dom trodde det är reggae, eller så passar musiken skurkarnas knarkhjärnor, vem vet. Och några andra mycket udda vinyler försvann också på kuppen.

  Fast jag kommer ihåg en del av skivorna, är det på ett sätt väl en tröst att jag inte kommer ihåg precis allt jag ägde.

 7. Jag är bara här för att jag googlade efter “brohuggare” och hamnade här. Väl gjort!

  /Lyssnar på Bellman just nu

 8. Ser man på! Första resultatet för brohuggare pekar hit. Inte så illa. Men hittade du, Pontus, det du letade efter?

Comments are closed.