Pnikipedian Vappu

Vappu on vuosittaisesti vietettävä juhla jolla kunnioitetaan viinapullon syntymää. Sitä vietetään joka puolella Suomea, mutta tämä kausijuhla kokoaa perheet yhteen riippumatta kotipaikkakunnasta.

Tähän juhlaan kuuluu useampi traditio joista tunnetuin lienee Vappupukit, jotka suurina laumoina perinteisissä haalaripuvuissaan jakavat juomistaan maistiaisia itselleen. Muita yleisesti esiintyviä vappuun liitettyjä tapahtumia ovat ryhmävaellukset ja pukille puhuminen, jalokaasulla täytettyjen ilmapallojen päästäminen vapaaksi sekä paperisilpun viljeleminen maastoon. Tämän lisäksi vappu ei tarjoa moniakaan paikallisia erikoisuuksia, sillä joka kaupungissa, kylässä ja peltoaukealla pestään ja lakitetaan patsaita.

Yleisesti on luultu että vappu on tekniikan alan yliopisto-opiskelijoiden vuoden suurin juhlapäivä, mutta uusimpien tutkimustulosten mukaan suurin osa örveltäjämassasta kostuu teinixxeistä ja pissixistä jotka ovat monissa kouluissa saaneet vappuaaton vapaaksi varta vasten kännäämistä varten.

Tunnettuja vappulauluja

  • No onkos meille tullut ryyppäjäiset näin alkukevään keskelle?
  • En etsi katsetta kirkasta
  • Skumppa vappuaamuna
  • Juhlalaattasi kaikki heitä
  • Ruohossa puiston sateisen
  • Poliitikkoja äidin oomme kaikki
Published