Das linja-auto

Tiedätte varmaan ne kohtaukset kaikista sukellusvene-elokuvista jossa koko miehistö on hiljaa, ei kuulu edes hengitystä. Ping… ping… vain kaikuluotaimen kylmä hidas pulssi, ping… ping… ping… Kaikki odottavat hermostuneesti mitä tulee tapahtumaan. Ping.

Tänään matkalla töihin linja-auton moottori sammuu, mutta matka jatkuu jo saavutetulla vauhdilla, verkkaasti rullaten. Kaikki ovat hiljaa, ei kuulu edes hengitystä linja-auton lipuessa eteenpäin. Ping… ping… ping… kojelaudasta kuuluu koko matkustamon täyttävä kylmä hidas pulssi, ping… ping… ping… Jännittynyttä odotusta. Ping. Miten tässä käy? Ping.

Liikennevalo muuttuu punaiseksi. Ping. Kuskin suunnitelma lipua tyylikkäästi seuraavalle pysäkille ei onnistu. Pysähdymme. Matkustajat ovat yhä hiljaa. Ping.

Kuski yrittää käynnistää moottoria. Pingpingpingpingping. Kojelaudan pingausgeneraattorin pulssi nopeutuu hetkeksi. Moottori ei kuitenkaan käynnisty. Pingpingpingpingping. Kuski yrittää toisenkin kerran. Ei onnistu. Moottori ei vaan käynnisty.

– Kaasu loppu, ilmoittaa kuski ja avaa ovet.

Ei sadetta. Onneksi.

Published

2 comments

Comments are closed.