Älä kerro kenellekään

Tämän sivun ja osakarttasivujen linkitys ja kartan kopiointi sekä muu jatkokäyttö Tiehallinnon palvelusta on kielletty.

alk.tiehallinto.fi/www2/kartta/kartta.htm

(korostus omani)

Näin lukee Tiehallinnon saitilla josta löytyy autoilijan tiekartta. En linkitä sinne, mutta missään ei kiellettä kertomasta palvelun URLia.

Olisihan se ihan hirveätä että joku saattaisi linkittää palveluun. Mitä siitäkin tulisi, että Tiehallinto laittaisi julkiseen verkkoon kaikkien nähtäväksi tiekartan ja sitä oikeasti käytettäisiin! Kuvitella, että tieto sivuston olemassaolosta leviäisi. Ajatushan on suorastaan kamala.

Mutta. Minähän löysin sinne linkin verkosta! Joku sinne linkittää. Hakukone! Aijaijai… kyllä nyt Tiehallintoa taitaa kismittää.

Published

8 comments

  1. Eikö juristi voisi tulkita linkittämisen jatkokäyttämiseksi? Ei silleen että minä tietäisin mitä jatkokäyttäminen tarkoittaa (jalostaminen, mash-upaaminen (l. muusaaminen?), käyttäminen muun median materiaalina?) mutta jos joku saa sillä minusta rahaa niin varmaan sekin kelpaa.

  2. Vastaavanlainen tapaus syntyi vuonna 2001, kun sisäasiainministeriön poliisiosasto kielsi ulkopuolisia sivustoja linkittämästä poliisin sivustolle. Eduskunnan apulaisoikeusasiamies kuitenkin otti kantaa kyseiseen kieltoon vuonna 2003 ja päätti, ettei poliisin sivustolle linkittämistä saa kieltää. Aiheesta uutisoi aikoinaan effi.org.

Comments are closed.