Kansalaisjournalismin käyttöehdot

Vaikka pidän kansalaisjournalismin tuomista mahdollisuuksista uutistuotannon lisänä hyvänä asiana. Tarkoitan nyt siis esim. HS:n uutta kuvan lähetyspalvelua. En kuitenkaan katso, että HS toimii tässä tilanteessa kovinkaan reilusti. Kuvien käyttöehdot ovat suorastaan törkeät. Missään nimessä ei kannata lähettää yhtään kuvaa tuohon palveluun.

Peter Forsgård: HS:n kansalaisjournalismista

Samasta asiasta löytyy tekstiä myös digicamera.netin uutisista 19.5. (joihin linkittäminen on tehty yllättävän vaikeaksi, jos ei jopa mahdottomaksi).

Published

4 comments

  1. Minä myös samaa mieltä! Kun Spöget lähettivät kuvan palavista makasiineista Uutislehti 100:aan ja saivat palkaksi 50 euroa, se oli ok. Mutta jos aikuisten ihmisten oletetaan osallistuvan laatupäivälehtenä itseään pitävän Hesarin uutistyöhön noilla ehdoilla, niin jossain mättää.

Comments are closed.