Also sprach Syntestaattori

Tämä löytyi Sun äidiltä. Testi johon ei pidä suhtauta vakavasti: Syntestaattori.

“Synnit ovat vakavia asioita, joten niitä on järkevää pohdiskella myös huumorin valossa”. Synti + huumori…. kuulostaa hyvältä. Kohti kysymyspatteristoa, Sancho!

Ja niin puhui Syntestaattori minusta.

Synnit
Vihamielisyys: 15
Välinpitämättömyys: 9
Hengen velttous: 7
Ylpeys: 7
Hekumallisuus: 6
Tietämättömyys: 6
Huumorintajuttomuus: 4
Kateus: 4
Murehtiminen: 3
Vatsan palvonta: 3
Ahneus: 2

Hyveet
Oikeudenmukaisuus: 12
Rakkaus: 12
Lojaalisuus: 11
Urhoollisuus: 11
Viisaus: 10
Jalo joutilaisuus: 9
Suhteellisuuden taju: 7
Anteeksiantavaisuus: 6
Kohtuullisuus: 6
Pyhä huolettomuus: 6
Hiljainen tieto: 5

Selvästi ykkösenä on synnin puolelta vihamielisyys, mutta synnin toisen sijan, välinpitämättömyys, ohittaa tai pisteillään samoihin pääsee kuusi hyvettä: oikeudenmukaisuus, rakkaus, lojaalisuus, urhoollisuus sekä viisaus. Ja jos lasketaan yhteen pistemäärät, saa synti 66 mutta hyve jopa 95.

Hiphei, olen kuitenkin enemmän hyveen kuin synnin puolella. Tai, niin… onko se nyt oikeastaan hyvä asia? Ai mutta, tätähän ei saanut ottaa vakavasti.

Published

7 comments

  1. Mielenkiintoinen tapa analysoida tuloksia (minä tyydyin lähinnä siihen, että häpesin rakkaudettomuuttani ja ihmettelin kateuttani). Esimerkkisi innoittamana riensin laskemaan omat hyve-/pahepisteeni. Niin siinä kävi, että olet selkeästi minua hyveellisempi ihminen. Oma hyvesaldoni on 89.

    Mutta mäpäs nokitan synnittömyydellä! Tulos vain 62 vastaan sun 66. Ero selittyy noilla hekumallisuuspisteillä (minulla 2, sinulla 6). Tätä se ikä teettää!

  2. Edellisen nerokkaan kommentin liikkeelle saaminen kesti minuuttitolkulla. Rantapallo pyöri ja alhaalla luki: “odotetaan vastausta osoitteesta http://www.tapefailure.com“. Lopulta sitten klikkasin uudestaan scicka (silläkin uhalla, että tulisi kahteen kertaan) ja kas, sinne sujahti.

  3. Nokian 770:n kanssa skrubun kommentointi on tökkinyt aina (ei mene painikkeen painallus läpi koskaan), joten liekö ongelman ydin jossain muualla? Sen sijaan Tapefailure aiheuttaa sivulle jatkuvan latailun ja se vasta ärsyttävä onkin…

  4. Aivan. Veikkaan, että et ole tehnyt alkuperäiseen koodiin mitään muutoksia, mutta asia on kuitenkin niin, että aina kun 770:lla (opera 8) submittaa skrubussa kommentin, jumahtaa sivu paikoilleen. Selain vain rullaa ja rullaa, mutta “mitään” ei tapahdu. Sivun päivityksen jälkeen kommentti makaa kuitenkin pakoillaan niin kuin pitääkin. Missä lie vika…

Comments are closed.