Tapefailuresta

Testi loppui. Kivaa oli, mutta en kuitenkaan tarvitse Tapefailure-mittausta omalle saitille, en ainakaan rahaa vastaan. Joissain työjutuissa tuo saattaisi kyllä olla juuri kohdallaan.

Passi kirjoittelikin jo kokemuksistaan, enkä näe syytä toistaa samaa. Mutta lisäisin pari huomiota.

Tapefailure window size clusterOli mielenkiintoista seurata minkä kokoisena jengi pitää selainikkunoitaan. Sehän kun ei siis aina ole sama kuin ruudun resoluutio. Vieressä olevasta kuvasta avautuu klikkaamalla hiukan isompi graafi katseltavaksi.

Tilastoja pystyy myös suodattamaan aika mukavasti. Huomasin esimerkiksi että kaikkein lyhimmän ajan skrubu.netissä oleskelee Linux-käyttäjät. Tämä ei ehkä sellaisenaan ole mitenkään erikoisen hyödyllinen tieto, tällä saitilla ainakaan, mutta enpä ole onnistunut muilla mittauksilla onnistunut kaivamaan tuollaista tietoa esiin.

Siinä olivat ruusut. Risuja tulee ‘nauhojen’ soittamisesta ja lämpökartoista (heat map) joiden toimivuus oli heikohkoa. Ainakin siis Firefox + Mac yhdistelmällä. Joko vika oli minun selaimessani/yhteyksissä tai sitten Tapefailure tökki. Usein kävi niin etteivät ‘nauhat’ toistaneet hiiren liikkeitä. Samoin myös lämpökartat jäivät näkymättä useaan otteeseen. Joskus toimivat, joskus eivät. Sain siis hiukan epäluotettava/beta -fiiliksen palvelusta. Vaan niinhän se onkin ihan uunituore tapaus, ei kai siltä voi heti kättelyssä täydellisyyttä vaatia. Vai voiko?

Mutta Tapefailure on kyllä kuitenkin tutustumisen arvoinen vimpain. Siitä voi kehkeytyä hieno kaveri Google Analyticsille, joko erillisenä palveluna tai, ja kuka sen tietää, osana Googlen palvelua.

Published

3 comments

  1. Minäkin petyin siihen kun heatmapit eivät ottaneet toimiakseen. (Crazy Egg voisi olla kokeilun arvoinen.)

    Muutenkin Tapefailuren kaltaisen palvelun hyöty blogissa on melko kyseenalainen. Usein se sisältö jonka yllä hiiri heiluu onkin jo siirtynyt sivulla alaspäin tai kokonaan poistunut.

  2. Phuh! Så vågar man surfa både hit och dit igen.

    Det är möjligt att jag varit med och råddat med dina heatmappar. Jag vet att jag lämnat browsern öppen över natten på skrubu, så om muspointern inte rört på sej på några timmar kan det faktiskt oxå vara att så verkligen var.

    Verkligheten är en underlig plats.

Comments are closed.